Välkommen till din nya favoritblogg!
stående magövningar

4 Stående magövningar

Stående magövningar kan vara skönt att lägga in i ditt träningsprogram om du exempelvis tränar ute och inte vill blöta ner dig på marken, eller helt enkelt inte har lust att ligga på golvet, där de flesta magövningar utförs. Jag visar här några bra stående magövningar där den första faktiskt är min absoluta favoritövning för core just nu. Den kan utföras både statiskt och dynamiskt, gör en youtubevideo till er också om den som kommer senare!

Stående magövningar

Antirotation med gummiband: Fäst ett gummiband i midjehöjd, stå antingen axelbrett, atletisk hållning, eller i en utfallsposition med mer eller mindre böjt knä. En smalare bredd mellan fötterna och med fot fram/bak gör övningen tyngre. Greppa gummibandet, sänk axlarna och rotera ut till raka armar. Håll emot bandets kraft. Börja med 30 sekunder och förläng allt eftersom.

staende-magovningar-8

staende-magovningar-7

Midjelyft med hantel: Kanske heter denna övning något annat, men jag kallar den helt enkelt för midjelyft med hantel, för det är det man gör, ett lyft med hjälp av midjan. Håll en hantel i ena handen, välj en ganska tung! Låt hantelns vikt sänka dig åt sidan, vänd rörelsen och tryck dig till normalt läge igen, det är din midja som gör jobbet.

staende-magovning2

Knä mot armbåge: Stå axelbrett med atletisk hållning, jobba i ganska hög takt där du låter knä möta armbåge i en crunchliknande rörelse fast du står upp. Sträva högt upp med knäet och mycket twist med armbåge. I högt tempo blir denna övning också en fin pulshöjare. Inte en av de jobbigaste  magövningarna som finns, men kan fungera bra som uppvärmning.

stående magövningar

Stjärnan: En magövning som är utmanande och som passar bra för löpare, givet att den också stärker fotleden och utmanar rörligheten. Stå med ena benet uppdraget och händerna centrerade framför kroppen med böjda armar. Veckla ut armar och det lyfta benet så att du liknar en stjärna. Var noga med att göra rörelsen lugnt och kontrollerat, hellre sakta och mindre rörelseomfång än stort och vingligt. Samla in och sträck ut.

starnan

Har du fler idéer på stående magövningar, kommentera gärna och tipsa om de du brukar göra!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!