Välkommen till din nya favoritblogg!

Utfall med tåpåskjut – ett statiskt & dynamiskt utfall

Det finns ett utfall som är både statiskt och dynamiskt. Ett utfall jag missade att ta med när jag gav dig nio varianter på utfall och så kan vi inte ha det! Ett utfall som lyckas med att vara både statiskt och dynamiskt samtidigt är något alldeles speciellt. Jag kallar för utfall med tåpåskjut!

DU nu: 

 

Statiskt och dynamiskt utfall är en övning som fungerar suveränt för hemmaträning utan redskap och också att lägga in som en övning i en tabata. Välj själv om du gör 4 av de 8 intervallerna på ett ben och sedan byter eller om du kör på ett och samma ben fram alla intervallerna ut. Inte full koll på tabata? Lugn – här är nybörjarguiden (som innehåller massa tips, historik och konkreta träningspass)!

>>> Hur träna tabata?

utfall statiskt dynamiskt, utfall med tåpåskjut – så gör du:

  1. Stå höftbrett, tänk att dina fötter står på en tågräls, inte på en lina och ska så göra även när du tar ett stort steg fram.
  2. Sjunk ner i ett ganska djupt utfall, känn att du har vikt i bakre foten, tår och främre trampdyna i marken. Händer i höfterna eller hängande längs sidan.
  3. RULLA nu fram på tårna på bakre foten – som att du med bakre foten skjuter hela utfallet i sitt djup framåt, trampdynedelen av foten lämnar marken. Ditt främre knä kommer att komma längre fram än dess förra position. Rulla tillbaka till att ha tår och trampdyna i på bakre foten. Det är en repetition.
    utfall statiskt dynamiskt

Utfall med tåpåskjut – en benövning som passar utmärkt för hemmaträning, på resa-träning eller som här till beachträning. utfall statiskt och dynamiskt samtidigt – det ger fin mjölksyrakänning det.

Missade du inlägget med nio varianter på utfall? Här länkar jag in det:

>>> 9 varianter på utfall !

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!