Välkommen till din nya favoritblogg!

10 saker med Åre som jag älskar

Vi har ju bott i Åre i lite mer än ett år nu. Att jag älskar min vardag det vet jag att du fattat och det går knappt en vecka utan att vi pratar om det hemma, hur härligt det är att bo här. Ibland säger vi det varje dag. Men vad är det då som är så himla härligt, kanske du undrar? Jo, det här – i listform because, vi älskar listor, inte sant?

  • HEADSPACE. Jag försöker berätta det som att det är en hel tårtbit med liv och ljud och tankeverksamhet som inte längre upptar plats. Som att den bytts ut mot fjällhorisont, ombré i blått och tystnad. Så skrev jag på mitt instagramkonto i veckan. Det är just det. En tystnad från allt det brus som ovälkommet omgav mig i Stockholm, både i form av fysiskt ljud men också i budskap. Här är det lugnt från sådant och det ger mig en hel massa headspace att faktiskt höra tystnaden och veta vad jag vill fylla den med.
  • TISDAGSLUNCH med kompisar. Det kan hända att du äter tisdagslunch med dina tjejkompisar i staden du bor i. Jag gjorde inte det förut, men jag kan lätt göra det nu. Det händer ofta, vi prioriterar det och vi vill det. Det är härligt!
  • TOTTHUMMELN på lunchen eller efter jobbet. Om jag vill kan jag få till veckans jobbigaste pulshöjning på ett lunchpass, och bara tjugo-something-minuter efter att jag knöt skorna se hela min hemby från ovan, åt två håll. Jag kan sitta här en stund och tacka kroppen för styrkan, hjärnan för valet och platsen för sin magi. Det är så värt det varje gång och jag tröttnar inte. Och om jag tröttnar finns fler vändor att ta.
  • MOUNTAINBIKE till jobbet. SKIDÅKNING på lunchen. Jag kan, om jag vill, cykla en ganska rolig och utmanande single-track-stig till jobbet och bara behöva cykla asfalt en liten bit. På vintern, dra åk före jobbet eller på lunchen. Eller när jag har det jobb jag har, faktiskt vara på jobbet och ha en privatlektion i carving eller lära ett härligt kiddo nya snygga svängar. Lyx.
  • OMTANKE, GEMENSKAP och nya fantastiska VÄNNER. Den här punkten var inte på något sätt självklar. Kanske är det därför den typ gör mig gråtfärdig av glädje och tacksamhet. Vi har hittat ett så fint gäng, ett så härligt sammanhang. Jag har en girlcrush på typ alla mina nya tjejkompisar! Som när S fyllde 40. Överraskningsparty och trerätters och vin en masse.
  • ATT VAKNA OVAN MOLNEN. Det börjar när hösten smyger sig på och fortsätter sedan över vintern. Molnen samlas nere i dalen ovan Åresjön och från Sadeln där vi bor ser jag molnen ovanifrån om dagen är klar. En cool känsla!
  • UTOMHUSNORMEN. Alla är på väg till, från eller ska snart; UT! Det skapar ringar på vattnet och sänker tröskeln. Jag älskar att jag kan få en yttre påminnelse om hur mycket jag också älskar ute och vill ut bara genom att se någon annan.
  • DRIVET. WE CAN DO IT. VILJAN. LET’S FIX IT. När lekparken nedmonterats till fördel för VM och kommunen drar ut på tiden att sätta upp den/investera och planera en ny lekpark, då är +15 personer med på idén att leta upp den gamla lekparken och på sin fritid snickra ihop den igen. Att delarna verkar ligga bakom lås och bom… nja, det är väl inget problem? (Detta hände sen inte, men viljan fanns). På samma sätt blev faktiskt Anarkistigen till. Den cykelstig som med hackor och spett och spade grävts fram mellan E14 och tågrälsen, i avsaknad av vägverkets cykelbana, sträckan Åre by och Vik.
  • ÅRE SKOLA och FRITIDS. Att få veckoplaneringen och att det på vintern står längdåkning i Björnen ena dagen och skidåkning på skolgården den andra. Att på hösten se utflykt till vattenfall och kojbygge, zipline och strand. Personalen är fantastisk och barnen har det så himla bra.
  • ÅRES STARKA VARUMÄRKE. Det ger mig nattåg till och från min ort till både Göteborg och Stockholm varje dag. Det hjälper mig att jobba här, det gör att du vill komma hit. Att alla som bor här vill ge bra service och skapa den bästa semestern för den som kommer hit och inte bor här. Det gör livet här året om så mycket enklare och jag är tacksam för varenda en av de som byggt och bygger Åre som ort.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!