Välkommen till din nya favoritblogg!

1,5% avokado

Idag finns en krönika jag skrivit inne hos bloggkommentatorerna. Den handlar om lite avokado. Bokstavligt talat. Klick, klick!

 1. Touché. Just vad jag försöker lära barnen på Sprout. Vi har gjort egen ketchup (pretto, men de älskade den), bakat grönsaksmuffins, gjort broccolimos och friskussmoothie med avocado, spenat och ingefära. Alla helt galet nöjda. Mer, mer, mer, säger de. Underbart att det går att påverka dem i rätt riktning, känns enormt givande.

  Guckamole borde det heta, det som finns färdigt på burk.

 2. Håller med! Det som överraskade mig dock var några av kommentarerna till inlägget av den typen: ”jag vet att morötter är nyttigare, men jag äter ändå pommes”. Vad är folk, typ 5 år gamla eller?

 3. Jag håller helt med! När jag jobbade heltid och skulle ha mat klar på alldeles för kort tid efter hämtning (våra barn var kvar typ längst) blev det färdigköttbullar. Eko, men i alla fall. Nu har det blivit färs-ströbröd-ägg-varianten. Man kan göra MASSOR på en gång om man kör middagsåtgången i panna och resten i långpanna. Jag hoppas att jag kan vidmakthålla det sen också.

  Läste kommentarerna, såklart, så jag tror att det är ett ”känsligt” ämne. Att det finns människor som väljer att träna är OK. Extremdieter är vardagsmat. Att plastikoperera sig är ganska OK. Men att välja mat med hjärna och hjärta? Jaså, inte det.

  Dock: jag tror att mat delvis är en klassfråga. Det ÄR dyrare att välja eko-avocadon är texmexhylleguckan. Det ÄR billigt att köpa fulkorv, halvfabrikat, storläsk, megaförpackningar chips etc. Jag är ganska noga med vad mina barn får i sig, men vad gör de som inte får pengarna att räcka?

  Nå. Jag gillade det jag läste. Gott!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!