Välkommen till din nya favoritblogg!

En sak i taget – om träningsmotivation

Som tillägg till gårdagens inlägg om uthållighet vill jag idag skicka med en tanke om tålamod att göra en sak i taget, eller, att ha fokus på en grej per träningspass om du gör något nytt eller adderar ett annat element. Säg att du ökar dagens löpass med två kilometer mot ditt normala. Bra grej! Var nöjd med de två extra kilometer du då skrapar ihop, istället för att eventuellt tycka att du skulle sprungit i samma tempo som tidigare om du behövde sänka tempot.

traningspass kroppsvikt-2

Vill du springa fortare än vanligt, testa att korta ner passet och ha fokusen på farten. Vill du springa längre, spring långsammare och lägg fokus på sträckan. Vill du lyckas behöver du skapa förutsättningar där din träning går bra. När det går bra blir det kul och du vill fortsätta. Så kommer du öka farten och springa längre!

Att sätta trösklar som är för höga är en stor grej av att så många inte kommer igång med sin träning. Hur kul är det att känna sig lite missnöjd efter ett pass? Hur motiverande är det på sikt? Utmana dig, men utmana en sak i taget är mitt råd!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!