Välkommen till din nya favoritblogg!

Maxa ljuset

Igår blev jag pingad på twitter, som ett bevis på att småbarnsföräldrar visst hinner träna. Jag hann inte svara, för just då lagade jag middag medelst jag  forcerade byggd hinderbana i köket. Senare hann jag inte heller svara för då gick jag ut och tränade, med mycket intressant podcast om korsbandsskador i öronen. (Om du har intresse i frågan, lyssna på det avsnittet av fysiopodden!).

image

Och efter det, ja, då hade jag haft så mycket rörelse i småbarnslivet att jag tappat lusten att berätta hur det är, och kan vara. De där dagarna det är lätt att få in träning och de dagar man är glad om man över huvudtaget har huvudet kvar på axlarna när det är läggdags. Det får väl upptäckas med erfarenhet som det mesta annat tänker jag.

Men om jag ska ge ett tips till ”de som inte har tid” så får det vara att maxa ljuset, för det är himla fint om kvällarna nu, det är det.

 1. Så är det. Vissa dagar går det så lätt och vissa dagar finns det inte en chans. Men visst känns det som att dygnet har fler timmar nu än i november. Maxa ljuset!

 2. Ja, denna tid är den bästa på året att vara ute, tycker jag!!

  Appropå någonting lite annat. Det vore kul att få läsa om hur du lagt upp din träning efter kejsarsnittet, om det nu är så att du snart räknar med att kunna rulla igång lite försiktigt med vanlig träning istället för rehab.

  1. Jag håller med! Tar gärna inspiration om hur du går vidare i din träning. Lider själ ff av ont i fogarna trots att pojken är 3 månader…

   1. Jag har haft samma problem med fogarna efter fl…efter att ha kört med appen mammamage ngn månad så försvann besvären nästan helt! Nu gravid i v 12 och foglosningen har kommit som ett brev på posten…

 3. Jag utnyttjar ljuset och tränar utomhus på kvällarna, det är härligt. Men ibland saknar jag tillgången till viktskivor stänger och hantlar som man har inne på ett gym. Bara för att jag mest kan övningar som involverar dessa. Men jag försöker tänka nytt.

  Men jag behöver lite hjälp. Jag power walkar och försöker träna i tabata-form. Men tycker det är lite svårt att hitta rätt i tabata-tänket.

  Du gör så bra beskrivande/förklarande inlägg tex om backintervaller, löpning mm. Kan du inte göra ett ”tabata för dummies”? Vad bör man tänka på? Kan man köra på vilka övningar som helst? Hur ofta kan man tabata-träna? Ska man köra samma övning hela tabatan eller växla? Om flera ska man ha liknande övningar tillsammans typ sprint och burpees (kondition) eller kan man köra sprint och axelpress (kondition + styrka)….

  Frågetecknen flockas i mitt huvud. Kan du räta ut några av dem vore det kanon!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!