Välkommen till din nya favoritblogg!

Mors dag på Nalleklippan

I många år har jag blivit firad med picknick på mors dag. En härlig tradition som jag uppskattar. De senaste årens firande har inkluderat cyklar och strand, baguette och jordgubbar. Årets fick en helt annan karaktär, vi kan kalla den lite mer Åre-style.  Det roliga med detta är att jag liksom helt glömmer av traditionen av picknick på mors dag och således blir lika förvånad varje år, trots att jag verkligen uppskattar den. Knasigt.

Mors dagmiddag på Nalleklippan

Det som skulle bli en lunchutflykt förvandlades till en middag, men vad gör det när förmiddagen istället rymde en löptur (45 jobbiga men härliga minuter för mig) och cykelklubbsuppstart för kidsen. Nära 70 barn tränade på Åre bergscyklisters upptaktsträff, så coolt.

Anyhow, efter röstning och eftermiddagsfixande packade vi ryggsäckar med ved och middagsattiraljer och begav oss upp mot Fjällgården, där vi parkerade. Från Fjällgårfdens parkering går man mot skidbacken mot Totthummeln, tar sig via Solstigen upp på leden mot Totthummeln. Efter några serpentiner i brant sluttning når man Nalleklippan, förberedd med eldstad och bänkar och en magsikt fin utsikt över hela Åre by och bort mot Tegefjäll. Medan vi gick uppåt passade jag på att ringa min egen mamma och önska glad mors dag.

Vädret var grått, mulet och lite olycksbådande regnskurar syntes i horisonten. Vinden svepte vår lägereld lite farligt nära bänkarna innan den lugnade sig till glöd och vi kunde grilla medhavd korv och köttbullar. Här satt vi, spanandes efter joggare som lyste med sin frånvaro och efter våren som också den verkat komma av sig.

Vi pratade om hur Åre verkligen är hemma nu, barnen pekade lätt ut sina kända punkter, så som badet, biblioteket, torget och skolan. Tänk att samma dag förra året satt vi på en strand på Ingarö och var mer eller mindre uppe i vår flytt.

Jag har efter många års icke-korvätande börjat äta korv igen. Helst (eller nästan bara) ska det vara riktigt bra korv, med hög kötthalt och mycket kryddor. Grillad korv är liksom en väldigt ofta förekommande helglunch, i detta liv.

Inte ens härlig utsikt och god korv kunde till slut hålla oss kvar när kylan tilltog, då packade vi ihop och drog hemåt för fortsatt fikastund till hemmabrasa. En finfin mors dag.

 

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!