Välkommen till din nya favoritblogg!

När bloggar du?

uppochhoppafix

När kommer det ultimata bloggverktyget som är en dator med tangentbord (orka med små tangentbord på telefoner) – som kan fota som en bra kamera (med bildredigering som automagiskt fixar alla obalanser och gärna skapar snygga skärpedjup) och som sedan alltid (ALLTID) har internetuppkoppling så att inläggen hamnar där de ska? Och just ja – den här tingesten ska helst kunna tas med i en ficka. När man ska ut och springa ni vet… Ring mig när den finns!

Jag försöker utveckla och uppdatera uppochhoppa. Många idéer finns det som bekant, men långt ifrån den tid jag skulle önska. Det är svårt det där med tiden. Just nu bloggar jag oftast mellan 21-24, tid jag inte spenderar i sängen fastän jag kanske borde. Det här med att kunna tidsinställa inlägg, bra skit! Jag läser hos andra, kollar inspiration, redigerar bilder. När jag åker buss till och från jobbet läser jag lite hos andra, eller skriver ner idéer i utkast, men tycker verkligen inte att mobilen är bra för vare sig läsning (att kommentera tar tid) eller att skriva. Funderar på att lyssna på pods istället.

Jag försöker lära mig ta tillräckligt bra bilder med mobilen, för att de ska funka i jämförelse med resten av inläggen här, men jag tycker ofta att det blir ojämnt i nivån. Något jag inte tänkte på förut, men som känns viktigt för mig nu. Bilderna jag fotar med min Sony Nex5 är väl inte fantastiska kanske, men i alla fall bättre.

När bloggar du?

 1. Samma tid som dig samt möjligtvis på väg till jobbet. Men gillar inte heller det ojämna, fast hela min blogg är ju rätt ojämn ibland.

 2. Dygnet runt, när jag får tid. Eller tar mig tid. Stör mig också på att det är så jobbigt att kommentera från telefonen (gör det nu). Och så tänker jag många gånger ’äh jag går in på datorn sen och kommenterar’, men det blir ju sällan av, för då har jag ju redan läst inlägget och det har kommit nya. Så egentligen borde jag heller inte läsa från telefonen! Men hur skulle jag annars hinna?! Spännande med utveckling, blir nyfiken på vad du har för tankar!

 3. Jag håller med om bilderna, ogillar att ta mobilbilder ffa för att de blir mindre. Jag bloggar nog mest när lilla stjärnan sover, och helst dagtid så det inte tar tid från min lilla tid med sambon på kvällarna.

  Jag signar upp för en sån där mackapär när den kommer! 🙂

 4. Jag håller med både dig och föregående kommentatörer gällande att kommentera från mobilen. Urk och blä för det. Tråkigt för en blogg blir så mycket mer levande med kommentarer och dialog tycker jag. Jag tänker precis sådär att jag ska gå in på datorn och kommentera senare. men nä, tiden finns inte + att jag ofta glömt vilka inlägg det var jag hade en åsikt om.

  I mitt eget bloggande är tidsinställda inlägg verkligen en stor hjälp. Jag sitter ofta på söndagkvällar och gör i ordning inlägg som ska poppa upp på morgnarna under kommande vecka. Eftersom jag använder min blogg som träningsdagbok så om jag tränar så kommer det upp en inlägg direkt i anslutning till passet, så det skrivs ju och postas direkt. Under veckorna skriver jag annars mest ner idéer som jag utvecklar till inlägg på helgen.

  1. Å en sån mackapär köper jag när du har uppfunnit den!

   Och tidpunkter ja…. blir oftast på lunchen och/eller efter 21. Alltid från dator. Blir galen på att skriva från mobilen, inget hamnar där det ska 🙁

 5. Oftast sena kvällar, när kidsen har somnat. Bildredigeringen tar tid men det är något jag gillar o pyssla med. Hinner tyvärr inte läsa och kommentera andras bloggar i samma utsträckning som innan 🙁

 6. Jag bloggar på lunchrasten eller på kvällarna efter träningen. Ofta kan jag lägga ett inlägg i utkastet som jag skriver på kvällarna för att publicera det på morgonen. Instagram kollar jag ofta av på toa och andra bloggar läser jag på tunnelbanan 🙂

 7. Bloggar mest när jag åker till eller från jobbet, på mobilen eller paddan, och alltid med skitfula mobilbilder :-). Bloggar jag från dator så blir det en snabbis på jobbet eller på kvällen hemma om inspirationen slår till.

 8. Jag bloggar vid min paus från PT-online-jobb. Ofta tidigt på morgonen, vid lunchen eller på kvällen när barnen lagt sig. Ser det som en mental avkoppling & ett sätt att föra träningsdagbok 🙂

  Önskar också jag hade mer tid för bloggen & lägger nog ner för mycket redan..

 9. Dygnet runt. Ofta gör jag tidsinställda inlägg för att de ska fördelas ut lite under dagen och inte komma i en klump.

  Jag bloggar både med mobil och dator. Oftast tar jag mina blder med mobilen, mest av lathet. Jag har en hel fotoutrustning som ligger och dammar, så jag funderar på att damma av den och odla mitt fotointresse lite mer.

 10. Oftast på förmiddagen och sedan någon gång under eftermiddagen och känner jag för det blir det mer än så. Jag sitter ju ofta vid datorn och skriver och när jag behöver en paus i mina tankar bloggar jag något.

 11. Gör väl ungefär som du, skriver när jag egentligen borde sova, när andan faller på och när jag får snilleblixtar om nya ämnen jag kan skriva om. Egentligen skulle jag vilja uppdatera bloggen oftare men man har ju jobb och ett socialt liv som ska hinnas med också. Kanske lättare för er som har lite mer etablerade bloggar att upppdatera ofta, blir ju lite mer efterfrågan från läsarna då:)

 12. Lite för oregelbundet blir det för mig känner jag. Men har också börjat upptäcka det där med tidsinställda inlägg. För i veckorna har jag just nu ofta inte tid och ork att fippla med det på kvällarna. Å andra sidan läser jag i mobilen alltsomoftast, och får idéer till inlägg som sen på helgen nästan är lite ”out of date” och därför ibland inte blir av.

 13. Bloggar nästan uteslutande på kvällen. Gillar egentligen inte att lägga upp mobilbilder, trots att det händer då och då. Vill helst blogga med bilder som jag har tagit med systemkameran. Har i princip slutat att titta på tv, och sitter istället en stund med datorn i knät – antingen för att blogga själv eller läsa andras bloggar. (Skriver aldrig inlägg på mobilen, alldeles för pilligt!)

 14. Jag använder tiden på pendeltåget till och från jobbet till att blogga. Eftersom jag ofta tränar på morgonen och gärna bloggar om mina träningspass brukar jag skriva ett draft på pendeln in till gymmet för att sedan skriva klart och lägga upp med bilder direkt efter träningspasset och innan jobbet. Blir ibland bloggande på lunchen.

  Bloggar sällan hemma på kvällen. Däremot läser jag bloggar då istället för att se på TV.

 15. Jag bloggar när jag transporterar mig någonstans eller värmer lunchlådan på jobbet. Tidsinställer aldrig inlägg men har en bok där jag skriver upp idéer att blogga om om jag någon gång skulle få idétorka.

 16. Känner igen mig i allas inlägg… bloggar främst på tågresorna ToR jobbet. och ibland bild + en rad i farten när jag är nånstans… eller ibland på kvällen när barnen somnat – fast då vill oftast J och jag umgås, svårt att hitta tiden! 😀

 17. Det är så olika. Ett snabbt inlägg på lunchen, något mitt i natten när man borde sova, eller på morgonen över en kaffe. Tänker ofta att jag ska skriva tidsinställda inlägg för hela veckan men hinner inte det. Gör ngt tidsinställt emellanåt dock, alltid skönt. Ibland får det vara några dagar, men då tappar man ju genast läsare.

  Håller med om mobilen, det är verkligen inte optimalt. Gillar inte ipad heller, det tar för lång tid att skriva. Tangenter är bäst! Nästan alla mina bilder är mobilbilder, och kvalitén därefter, inte jättefina men funkar.

 18. Jag bloggar antingen sent på kvällen, eller under lunchen. Oftast skriver jag fler inlägg samtidigt, men borde bli bättre på att göra dem tidsinställda så att det blir en jämnare spridning på dem. Det händer ibland att jag inte bloggar på ett par dagar, för att sedan spotta ut 4-5 inlägg på en och samma dag. Inte helt optimalt.. 🙂

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!