Välkommen till din nya favoritblogg!

Om bloggars påverkan

Jag tänkte berätta lite om hur bloggar (och annat) påverkar mig. Detta eftersom jag tycker hela den grejen är himla intressant. Kanske är vi fler som tänkt på det här, och så kan det bli en kul serie som snurrar runt? Jag är inte dum, som bekant, jag fattar grejen med reklam och så. Men det här är så att säga ett inlägg från det rent personliga perspektivet. Hur det jag läser påverkar mig. Vore kul om ni ville dela med er av era storys! Vi gillar det våra vänner gillar. Är man en normal person (det vill säga inte ett troll) är man intresserad av sina vänner och håller sig uppdaterad. Hej kompis! Och ganska så ofta så påverkar vännerna varann.

Den här veckan har det varit väldigt tydligt för mig. Jag har köpt ett par tights som Erika tipsade mig om. Hon var helt spot on i sin analys att det var tights jag skulle älska. Från Nike med nästan snöflingor på. Jag hade antagligen missat dem annars eftersom jag aldrig hinner gå på stan numera. Tack E!  Häromdagen skickade jag ett mms med texten ”När började jag dricka chokladmjölk, va, va, va? ” med tillhörande bild av kvällens varor på kassabandet på Hemköp. Gissa till vem? Gott och läskande på bussen hem. Pernille går Spartankurs i morgon. Tina har redan gått och blivit kettlebellsinstruktör, båda efter en rabatt de fått på en Spartanhelg i Motala som de inte varit på om de inte gått på Blogger Boot Camp och vunnit campen där.

Mela säger att ekologiska råghalvor från Fazer är Sveriges ungefär bästa macka. Jag tror henne och åt en till frukost i morse.

 1. yes. vi litar mer på rekommendationer från ”vänner” (även bloggare kan räknas in här, virtuell vänskap liksom) än journalister (läs: sådant vi läser i tidningen) – visar undersökningar (iaf en, tror det var ac nielsen eller någon liknande). otroligt otroligt otroligt viktigt för alla som jobbar med marknads-pr. det är synd att det är så många beslutsfattare (läs: män i övre medelåldern som inte fattar sociala medier) inte hänger med.

  heja chokladmjölk! och tights med snöflingor. och andra bra grejer som man tipsas och tipsar om!

 2. Helt rätt!
  Det var därför som jag slutade att läsa inredningsbloggar och bloggar som handlar om t ex Odd Molly – det blev för dyrt 😉
  Bättre att läsa träningsbloggar och bli sugen på att testa en massa ny träning – och ett och annat träningsplagg 😉

 3. Det här är intressant, för jag är nog en väldigt udda bloggläsare över huvud taget, eftersom jag är lite ”fel” åldersgrupp (är 53). Det är inte många av mina vänner och bekanta som läser någon typ av blogg alls. Så jag har t.ex. ganska annorlunda klädsmak än de flesta bloggare (som jag tror är kring 30-35). Häromdagen hade du Sofy till exempel ett gäng mössor som för mig var typ det fulaste jag sett 😉 På 1970-talet skulle jag nog ha tyckt att de var snygga, och det är det som är skillnaden mellan oss – ”been there, done that”. Men jag fattar att i kretsen ”unga tränande kvinnor runt 30” så påverkar man varandra mycket även konsumtionsmässigt. Men – absolut viktigast av allt för mig – din blogg och flera andra av dina bloggkollegers bloggar påverkar min inställning till tränande och träning hur mycket som helst. I sommar har jag varit mer aktiv än någonsin i hela mitt vuxna liv, och det tackar jag dig, Annie, Anna N., Sara med flera för! (jag har även vunnit ett par jättesnygga tights här hos dig, så ibland sammanfaller tydligen även smaken…)

 4. Ja, det är klart bloggvärlden påverkar – och jag går ofta på träningsbloggares rekommendationer. I går lunchade jag t ex på Noodle Mama efter att ha sett stället recenserat av flera stycken! Jag var på löparläger med Sara ”Träningsglädje” (jag har förresten också köpt hennes MTB), jag kollar efter nya träningskläder i träningsbloggar i stället för träningstidningar etc. Det är helt klart en sorts ”bekantskapskrets” som är en viktig inspirationskälla! Sen blir det ju inte sämre av att vi får träffas ibland, som t ex på Blogger Boot Camp eller skidåkarbensträningen i torsdags!

 5. Visst blir man påverkad, massor! Med två små barn får jag prioritera min tid, och har i princip valt bort tv. Trots att jag älskar tidningar & magasin får de också ofta stå över till fördel för bloggar – nuförtiden mest träningsbloggar. I bloggvärlden får jag massor av tips och inspiration hela tiden, bloggare som du, Sparkibaken och Lofsan har fått mig att på allvar ta tag i träningsmål som jag tidigare aldrig trodde var möjliga!

  Jag tycker också det är jättekul att läsa om bloggares recensioner av produkter osv. Däremot är det jätteviktigt för mig att veta att bloggaren i fråga skriver om produkten för att hon/han själv vill, och inte känner sig tvingad pga ”sponsring”. Det tycker jag du är ett utmärkt exempel på. Keep up the good work.

 6. Jag läste på Sparkibakens blogg om BBC, vann en helg med Spartan i Motala, där vann jag en utbildning till KB instruktör och till helgen gummibandsträning.
  Läste på träningsglädjes blogg om löparlägret och tänkte, dit vill jag med!;)
  Träningskläder och inspiration kommer fån medtränande systrar som bloggar. Så fortsätt skriv och nspirera!

 7. Jomen självklart blir man påverkad! För ärligt talat – vad skulle annars vara poängen med att lära bloggar som jag (och många av er andra) gör? Inte sätter jag mig och följer bloggar som inte påverkar mig – oavsett HUR de påverkar. Sen är man kanske vissa dagar mer mottaglig än andra, men det är en annan historia.
  Jag älskar att nörda ner mig i träningsbloggar när jag känner att jag behöver inspiration framför allt; det finns så många fantastiska små och stora bloggar därute som har så mycket bra att säga. Människor som gör otroliga livsresor och förändringar som förtjänar en fet klapp på axeln, som inspirerar och motiverar. Jag får idéer och inspiration till att pröva nytt, får tips om kläder, övningar, recept – you name it 🙂 Och man hittar ju vänner – likasinnade – att dela all den där träningsglädjen och framstegen med. Människor som FATTAR grejen med varför man spenderar så mycket tid på sig själv och sitt välmående på gymmet/spåret. Människor som inte vänder en ryggen när man plötsligt bestämmer sig för att sluta dricka alkohol för att man mår bättre så och väljer att äta bra och ta vara på sömnen.
  Och därför kommer jag alltid tillbaks till bloggvärlden – även om jag ibland tar en liten paus då och då.

  Förresten! Det där bloggingeventet (Fazer?) du skrev lite om i dina senaste inlägg – sjukt nyfiken på vad det är för nåt!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!