Välkommen till din nya favoritblogg!

Armhävningsutmaning börjar nu!

Tryck på play. Känn inspirationen flöda. Låt bli att bli irriterad på att det inte är millimeterrätt djup på varje armhävning. Säg istället högt till dig själv att det här med att vara stark i armhävningar är en himla kul grej och signa upp dig för min armhävningsutmnaing!

 

Förr i tiden, när jag var vältränad kunde jag göra hyfsat många armhävningar på tå i rask följd. Typ 50. Men det var längesen. Gah, om det är något som jag verkligen har svårt för sedan den högt älskade miniatyren formade om min kropp inifrån så är det armhävningar.

(Armhävningspaus)

Okej. Nu klarar jag tio på tå. Tio liksom. Hey – man kan säga att jag har ett fint förbättringsläge!

Armhävningar är en sån där klassiskt kul grej att vara stark och bra i. Man kör sitt pass på gymet, varvar övningar och så kommer man till armhävningarna. Laddar. Tar sats. Och kör med vad det känns som allas ögon på sig (man utgår ju som bekant från sig själv). Det kanske bara är jag men jag sneglar alltid på den som gör armhävningar. Håller lite koll på form och ungefärligt antal sådär. Tjejer som snurrar runt mellan 20 och 30 anser jag som starka. Det finns tester för ålder och antal som berättar om styrkenivå från ”utmärkt” till ”behöver förbättras” men de testerna tycker att tjejer ska testas med knäna i golvet när man gör armhävningar. Som om! Skitsnack säger jag och låter därför bli att länka till sånt. Tro mig – vi kan absolut göra och bli starka i armhävningar i korrekt utförande med tårna i och kroppen rak.

Man blir bra på det man tränar och det går fort att bli bra på armhävningar. Därför kör vi nu armhävningsutmaning gott folk! Det är måndag. Världens bästa dag att börja på. Idag gör du ett maxtest av armhävningar på tå, berätta att du är med i kommentarsfältet. Jag kommer sedan visa schemat för hur vi ska träna armhävningar varje vecka med start imorgon. * Jag tänker mig att vi kör i typ fyra-fem veckor och blir sjukt starka, slår rekord och spräcker drömgränser. Tidsåtgång? Typ 10-15 minuter några gånger i veckan. Tid som du har. Garanterat!

(Jag kommer utgå från program om hur man blir stark i armhävningar som finns på nätet, det handlar här alltså om grejen att vi gör utmaningen tillsammans. Jag är bara sambandscentral, inte upphovskvinna.)
 

 1. Jag är med och jag vet redan nu att jag kommer att förbättra nolläget. Det är verkligen ett nolläge, jag orkar INGEN på tå. Däremot sju på knä.
  Så därför, jag börjar med 0.

 2. Jag är med och jag vet redan nu att jag kommer att förbättra nolläget. Det är verkligen ett nolläge, jag orkar INGEN på tå. Däremot sju på knä.
  Så därför, jag börjar med 0.

 3. Oh, jag måste hänga på. Testade just och jag klarade ca 20 innan tempo och teknik började falera. Ser fram emot att bli bättre!

 4. Äntligen! Har tänkt tanken länge att jag borde satsa på att bli bättre i armhävning men inte satsat. I’m all in! 🙂

 5. Hehe, jag gjorde testet igår, men dissade också att göra dem på knä. Så jag hamnade på över medel, för killar 🙂 Klarade 22 stycken i metronomtempot, mitt rekord är dock 57 men sen dess har det visst hänt en del. Och jag har också märkt att jag tappat i styrka på just den här övningen på sistone så ja, fixar du upplägget så hänger jag på! 🙂 Bekvämt att slippa tänka själv!

 6. Hehe. Risken är överhängande att jag aldrig någonsin kommer att kunna göra en armhävning igen. Men armhävningar kan jag klara mig utan, då finns det annat jag kommer att sakna mer. 😛

 7. Jag är med!! Har alltid hatat armhävningar, mest för att jag aldrig orkat skulle jag tro! Idag klarade jag 2 på tå – korrekta? Nja… Men två i alla fall!!

 8. Jag är med! Eftersom det här är en av mina svagaste punkter och det finns massvis med potential till förbättring. 🙂 Jag klarade 12 på knä sist jag kollade. Kanske klarar några på tå också. Kanske bäst att kolla genast? 🙂

  Heh! Det blev två och de var inte särskilt djupa heller 🙂

 9. Vilken tajming den här utmaningen kom med! Började förra veckan på ett program från nätet (dock har jag börjat på knä då jag knappt klarar 1 på tå och tänker att jag kör knä tills jag klarar första set på tå och så ökar jag tå-delen så fort det går). Körde dag ett av tre och sen missade jag de två andra dagarna. Tänkte ta ifatt de två passen idag i samband med gymmet men orkade bara ett armhävningspass eftersom jag blev trött av de andra övningarna också. Jag är med! Skulle väldigt gärna kunna göra armhävningar på tå så har du en utmaning i det så klart jag hänger på!

 10. Jag klarar 0 på tå, får en vara med ändå? Jag har ju enorm förbättringspotential kan vi ju säga 🙂

 11. Jag e me! Brukar vara ganska dålig på att fullfölja utmaningar, men några veckor ska ja klara. Testar ikväll, gissar att ja hamnar runt 3-5 st.

  1. Lite förvånad konstaterade jag att det blev 10. Inget fantastiskt resultat men betydligt bättre än ja trodde. Å nu ska de bli ännu bättre!

 12. Härligt med en utmaning, Jag kollade in videon och mosade på med 45 st på 60 sekunder. Sen föll jag ihop haha !! Nu kör vi hårt

 13. Jag är med!! Återkommer med hur många jag fixar idag. Kanonbra utmaning den här veckan, för jag har precis utmanat mig själv att träna minst 7 timmar den här veckan. 80 minuter avklarade idag – rask promenad. För det ÄR träning när man går raskt med ryggsäck och blir svettig. Grundträning 🙂 Sånt är också viktigt.

  1. Ouppvärmd på mattan framför tv:n med pojkarna som kontrollanter: 20 på tå blev det, men mina armar flaxar utåt på konstigt vis. Här kan det jobbas på styrka och teknik!!

 14. Jag hänger på denna utmaning! Vad skoj!
  Mitt rekord ligger på 20 st, nu klarar jag 12 st. Kanske riktiga 🙂

 15. Okej då!
  Maxtest idag på tå: Noll
  Om jag får göra i min bodycomf-inspirerade upphängningsanordning a la 1800-talstortyr: typ sju
  På knä: max 10

  Jag skulle klara armhävningar till förra nyår. Sen till midsommar. Och nu…bara någonsin så är jag glad!

 16. Jag är på! Älskade armhävningar innan min bebis kom men har också blivit avsevärt(!) svagare sedan dess. Klarar ca 15 på tå en bra dag. Ser fram emot pepp här!

 17. Åh vad jag saknar att kunna göra armhävningar! En ganglionoperation satte p för det. Trodde aldrig att just det var nåt jag skulle sakna 🙂

 18. Åh, vilken bra idé! Är gärna med. Klarade 10 st idag när jag provade så det får bli utgångsläget.

  Soffi

 19. Härlig utmaning som passar perfekt ihop med min satsning på styrka närmsta månaderna.
  Resultat maxtest: 1 (på tå) vilket faktiskt är bästa någonsin. Har nog alltid kört på knä annars, men nu är det dags att sluta med det!

 20. Kul utmaning. Klarar av 12 på tå och det skall førbættras. Klarade fler tidigare och vill gærna nå upp till den nivån. Så hær ska det jobbas 🙂

 21. Jättekul utmaning! Jag har gjort maxtest nu och klarade 20 st på tå, inte perfekt teknik och inte fullt djup så det finns en hel del att förbättra!

 22. Jag är gärna med. Utgångsläge 2,5 typ. Har undvikit armhävningar efter att ha lidit av svaga ömmande handleder i många år. Nu ger jag det en ny chans. Kul.

 23. Åh, körde nåt liknande på egen hand förra hösten och klarade väl c:a 10 då. *prövar*

  Något svagare nu: 7 st (innan tekniken börjar fallera)

  Funderar på att köra egen variant med triceps som bonus, just för att stärka stakningsmuskler inför Vasan.. 🙂

 24. Jag klarade 9. På tog för lite vad jag vill klara av, men mer än vad jag trodde att jag skulle klara med tanke på min bristfälliga egenträning den sista tiden. Självklart vill jag vara med!!

 25. Utmaning antages! Trodde att jag skulle fixa tio korrekta men med hornen på utväxt blev det 20! Löpning, cykel och ont om tid ger inte så mycket träning för överkroppen, så armhävningar blir perfekt. Bra initiativ!

 26. Jag är med, garanterat! Faktiskt så testade jag senast i dag på gymmet 5st klarar jag och den siffran vill jag gärna förbättra!

 27. åh, får jag passa på att ställa en fråga? Jag skulle så gärna vilja vara med i din utmaning, men bröt armen för snart två år sedan, allt här läkt fint å så, inga problem. Men det har skett en felställning i leden, så handen är liksom sned. Oftast inga problem i vardagen men armhävningar är uteslutet – handleden klarar inte det trycket som armhävningar innebär. Finns det andra bra övningar som tränar kroppen på liknande sätt – tänker arm, bröst och bålstyrka, egentligen en fantastisk övning! kör lite bodypump, får bröststyrka etc men inte samma sak :/

 28. Vilket härligt gäng du fick ihop =). Nu hjälper vi varandra till höga höjder. Som alla säger det kan bara bli BÄTTRE !! Pepp Pepp Pepp nu kör vi

 29. Jag är på. :O)Måste bygga upp min styrka igen och vad kan inte vara bätte en göra som en utmaning ihop med flera. Klara dagen till ära 5 på tå.. Allt kan bara bli bättre.

  1. Vad kul! För några dagar sedan bestämde jag mig för att öva upp mig på armhävningar, och nu hittar jag den här utmaningen! Perfekt, jag hakar på! I helgen klarade jag 3 på tå, visserligen bara halvdjupa, men jag får nog börja så.

 30. Jag hakar på! Klarade 10 igår, men dom skulle nog ha varit lite djupare för att vara riktigt korrekta 🙂

 31. 15 stycken är vad jag klarade igår! Vågar man sikta på att dubbla antalet eller är det att vara för kaxig? Höga mål…. 🙂

 32. KUUUUL!!! Jag hoppar på nu i efterhand – det kan man väl? Ska bli härligt att bli STARK! Kanske får med mig lite vänner också 😉

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!