Välkommen till din nya favoritblogg!

Smålandsveckan anno 2014

Att upptäcksfärdspromenera med tremånadersbebis på magen och trä smultron på strå. Höra kusinerna i magisk mellan två och treårsålder filosofera, fnittra och fantisera. Macklunch med bullavslut under äppelträden. Armarna, de små som sträcks rakt ut och benen som springer så fort de förmår mot farmormormorfamn som längtat barnskratt. Att vara på plats i lugnet, för en vecka, för sommarminnen som får fäste. Blåbärspaj på nyplockade bär är de bästa blåbärspajerna och träningspassen med gummiband fäst i gammeltraktor är unika i sitt slag. bohult

bröstpress2

lillaE

Jag önskar er det. Jag önskar er inte det mörka molnet i bakgrunden. Sjukdomen som vi vet kommer vinna över farfarmorfar, men vi vet inte när. Skillnaden i att fota med glädje; fånga ögonblicket av lust – till svag känsla av desperation att verkligen fånga in bilden. Hur man passar på. Fotar minnen att återvända och återberätta kring. Hur vi tassar fram, på ben som blir brunare – genom kohagar och mellan kök och fikabord, utan att nämna. Utan att prata om det viktigaste, för om man inte tar sig till svärtan kanske den försvinner? Det smärtar. Mitt i det ljusa. Bland barnens tvärsäkra röster om att där i skjulet bor Pippi Långstrump och i ladugården bor det dinosaurier finns inget sen. I smultron på strå kan vi vila, och önska att vi får en sommar till, minst.

Det är skönt och vilsamt att vara där. Fint att förflytta sig åter till vår verklighet. Hemma har vi orden till våra känslor.

 1. Önskar dig det vackra och att ert moln skingras för vinden ovh solen kan lysa igenom igen!jag vet att vissa moln är omöjliga att skingra men för en stund är det skönt att ligga , se mot den blå himlen och önska den förevigt blå!

 2. Åh vad fint skrivet ! Det gick att känna igen sig så i din text. Mina barn är större men situationen väldigt lik. Gummibanden som du kallar det ärö det Casalls ?

  1. Jobbigt. Oundvikligt är det ju, med sjukdomar och död. Svårt att förhålla sig till.

   Gummiband: Det är det! Jag gillar deras, de är robusta och har bra handtag! Vill man ha ett som är som en gummisnodd, dvs som sitter ihop har faktiskt Rusta bra varianter.

 3. Åh vad fint skrivet ! Det gick att känna igen sig så i din text. Mina barn är större men situationen väldigt lik. Gummibanden som du kallar det är det Casalls ?

 4. Sommarminnen när de är som bäst, men det där mörka låter som en tung tid och jag hoppas ni får njuta tid tillsammans än mer. Kram på dig.

 5. Åh så vackert skrivet! Jag grät ett par tårar här hemma. Kommer ihåg varför din är en av mina favoritbloggar!

  Du borde skriva mer. Kanske en bok eller för en tidning?

  1. Tack snälla för en så fin kommentar, värmer och ger mening att sätta ord på pränt. Vi får se var skrivandet tar vägen i framtiden.

 6. Fina ord på ett dystert mörkt mål. Jag har liknande känsla med min mamma där varje upplevelse nu kommer med bakgrundsfrågan, blir det här den sista? Den sista midsommar vi firar tillsammans på landet? Den sista gången hon kommer på besök till mig i Genève? Den sista jul som mamma kommer att förstå, känna igen?

  Dock utan de extremt efterlängtade barnbarnen eftersom hon ännu varken fått bli mormor eller farmor. Om jag hade vetat om vad som komma skulle så hade jag prioriterat barn för många år sen – för att ge både dem och världens finaste mamma en chans att få lära känna varandra.

  Jag hoppas ni kan njuta ordentligt av sommaren och tiden tillsammans ändå. Trots mörka moln och oro över framtiden.

 7. Fina ord på ett dystert mörkt moln. Jag har en liknande känsla med min mamma där varje upplevelse nu kommer med bakgrundsfrågan; blir det här den sista? Den sista midsommar vi firar tillsammans på landet? Den sista gången hon kommer på besök till mig i Genève? Den sista jul som mamma kommer att förstå, känna igen?

  Dock utan de extremt efterlängtade barnbarnen eftersom hon ännu varken fått bli mormor eller farmor. Om jag hade vetat om vad som komma skulle så hade jag prioriterat barn för många år sen – för att ge både dem och världens finaste mamma en chans att få lära känna varandra.

  Jag hoppas ni kan njuta ordentligt av sommaren och tiden tillsammans ändå. Trots mörka moln och oro över framtiden. Men med mysiga stunder mellan barnbarn och farmormormor, många smultron och solsken i blick.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!