Välkommen till din nya favoritblogg!

Sofia, 38

Jag blev 38 häromdagen. I fredags, om jag ska vara exakt. Firades med finfrukost och paket på sängen. När man (jag) är 38 och har en femåring kan det hända att man får en wellpappkartong som fraktats mandariner i med tre guldpappers-knycklade bollar i. En skatt! Man (jag) kan också få ett fint presentkort med löftet att åka skidor från toppen en solig dag, av en tjej som är åtta och helst åker snowboard med sina kompisar.

Dagen blev fin. Det var fredag, jag sminkade ögonen lite extra, knäppte selfies och bytte sedan örhängen till ett par så festliga att kompisarna på kontoret var tvungna att ge mig beröm för att jag var fredagsfin!

Hade ett så långt och argt telefonsamtal med en bygglovshandläggare att jag missade min bokade lunch med tre tjejkompisar. Grät tre frustrationstårar i min mans famn innan vi gick på sen lunchdate istället. På kvällen fick jag tårta! Och ett tyngdtäcke! och hela dagen strömmade det in grattis på instagram och facebook och i mobilen.

Sofia, 38

1. Tre guilty pleasures? 

Jag har ett nytt intresse; att titta på sminkvideos på youtube, favoriten heter Tati beauty. Jag rår inte för det, men jag älskar den amerikanska versionen av the bachelor, dock har jag inte sett det på länge. Dubbelnougat blir nummer tre. En återupptäckt som jag köper ofta.

2. När grät du senast och varför?

Efter telefonmötet med bygglovshandläggaren grät jag några tårar, inte för att jag var ledsen, utan mest för att det var just en urladdning, och kanske lite av lättnad. Vi håller på med vår bygglovsprocess och vi kan sammanfatta det som att det är stora portioner av frustration, mycket utskrivna domar och lite uppförsbacke i att gifta ihop hur tomten ser ut med det som detaljplanen säger. Vi är dock övertygade att vi hittat bra lösningar och att det löser sig!

3. När kan du vara dig själv till 100 %?

För det mesta? Jag är vid en punkt i mitt liv där jag helst inte alls spelar några spel. What you see is what you get.

4. Tre saker du avskyr?

Missunsamhet. OförståelseIbrist på insikt att ett patriarkat har byggt vår samhällsstuktur och vad det har gett för effekter. Krig.

5. Hur är/var du i skolan?

Jag hade väldigt lätt för mig. De som inte gillade mig tyckte nog jag var en besserwisser. Andra kanske tyckte jag var smart och bra?

6. Vad blir du stressad av?

Ekonomi. Egentligen är det inte stress över pengar, för de rulla in som de ska, typ. Mer ett slags akademikerkomplex att jag trots (akademiker)utbildning och bra jobb sköt ur mig från allt det där när någon annan fyller på mitt lönekuvert med en stadigt ökande summa år efter år. De flesta av mina vänner har ”karriärer” som de klättrat i och är helt stabila och etablerade ”runt 40 experter” i sina respektive yrken. Jag brottas lite med min egen existens i detta. Att jag driver ett bolag och har gjort det och kan leva på det – men att det är lite osäkert. Att jag inte är där jag någonstans alltid trodde jag skulle vara? En anställd som fick ett lönebesked bara? Oj. Ja, så är det nog.

7. Hur tror du att andra uppfattar dig?

Engagerad. Intensiv. Kompetent. Pratglad

8. Hur uppfattar du dig själv?

Engagerad. Peppig. En ja-sägare. Nära till känslor.

9. En situation som du tycker är jobbig/pinsam?

När mina kids inte riktigt kan sitta lugnt och äta fint på restaurang och man börjar väsa hot mellan tuggorna. Not my finest moments.

10. Tre otippade saker om dig själv?

Jag maxar extremt sällan i gymet. Jag ger aldrig kostråd, inte ens om du vill anlita mig för att ge det – jag kommer hänvisa dig vidare. Äsch, känns som jag berättat allt i listor från alla år.

11. När känner du dig som vackrast?

När jag kommer in svettig och endorfinsprutande efter ett längre löppass på fjället och vinden gjort att håret som rymt ur flätan är lockigt, ögonen glittrar och kinderna är röda.

12. Något du funderar mycket över?

Hållbarhetsaspekter i stort och smått. Ett husbygge. Hur vardagen i Åre är det bästa som finns.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!