Välkommen till din nya favoritblogg!

Träning när jag är 65

Det här är tredje inlägget på en 30 dagars bloggutmaning i juni, häng gärna på på egen blogg eller instagram. Där kör vi #uppochhoppaijuni som gemensam #. För rubrikerna i utmaningen, kolla här!

När jag är 65 år och åker utomlands på träningsresa spelar jag tennis. På huvudet har jag nog ett sådant där praktiskt skärmband. Keps fast utan mössdelen, ni vet. Jag spelar för att det är roligt och för att tennis och kepsband i kombination är som ett statement. Jag har fortfarande inte börjat gilla golf, alla pensionärer gillar inte golf.

Jag springer i bergen och går nerför, för jag vet att om jag springer så kommer mina knän straffa mig för det i morgon. Eller så springer jag ändå och har ont i morgon. Vem vet om en verkligen blir klokare med åren eller om det bara är något som en säger? Jag är seg som en bergsget och min motor är stark.

Hemma i garaget har Prinsens kajak fått sällskap av min. Skärgårdsturer i kajak är söndagsnöje. Skidorna bor inte i garaget utan i skidförrådet i Åre. Där har jag sagt åt barnen att dra ut och åka på egen hand, så kör mormor/farmor skidskola. Fast det gör ont i knäna, kanske mer än nerförslöpning. Jag älskar fortfarande puderdump och ger ifrån mig superpinsamma ”tjohoo!” fast jag inte alls åker varken så brant eller fort som jag en gång gjorde. Eller så gör jag det? Hursomhelst ser jag också tjusningen i dagsturer på längdskidorna. Jag gör armhävningar på tå.

Framtiden

Min rygg som varit skadad länge är bra nu. Jag har yogat den frisk genom tålamod och envishet. Jag kan yoga så bra att jag med lätthet rullar ut mattan och kör ett pass som blir bra och genomtänkt. Inte bara blir random rörelser, ni vet.

Jag har utbildat mig till mental rådgivare/coach och har ett gäng unga kvinnor och män i tävlingskarriär som klienter. Vi brukar springa ihop ibland, lugna joggmöten som kan bli fartleks- och intervallpass av glädjen och energin som skapas. Jag föreläser en del om tankens kraft och hur idrott och rörelse bygger självkänsla och skapar mening.

Jag reser för träning. Tränar på andra platser. Spenderar mesta delen av min träningstid utomhus. Har kanske cyklat runt vättern. Jag samlar reseträningsminnen och njuter av det jag är med om. Mina muskler är starka, mitt hjärta är uthålligt.

Kanske spelar jag och Mela squash?

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!