Välkommen till din nya favoritblogg!

Förebygg/förkorta förkylning

Har ni testat Coldzyme ännu? Coldzyme är en munspray som hjälper  dig hålla dig frisk från förkylningar. Jag samarbetar med Coldzyme sedan länge och kan verkligen rekommendera er att prova. Det här inlägget är en del av det samarbetet, och nu lär vi oss lite om hur munsprayen mot förkylning fungerar tycker jag!

Munspary? Mot förkylning? Men stopp här va. På vilket sätt kan en munspray förhindra eller förkorta förkylning?

Jo, såhär: Du sprayar ColdZyme® Munspray i munhåla och svalg där förkylningsvirus får fäste. Den bildar då en skyddande barriär på slemhinnan. Tänk som ett plåster, typ! Barriären fungerar osmotiskt mot förkylningsvirus och fångar in dem och förhindrar att de infekterar celler, så att kroppen kan göra sig av med dem på naturlig väg. En klinisk pilotstudie på 46 personer, genomförd på öron-näs-och halskliniken på Skånes Universitetssjukhus i Lund, visade att ColdZyme® Munspray reducerade virusmängden till 99 procent hos de infekterade och att antalet förkylningsdagar reducerades till under hälften jämfört medgruppen som inte behandlats med ColdZyme®Munspray, ett resultat som var statistiskt signifikant jämfört med placebo.

förebygga förkylning

Fast….vad säger du då, fungerar den på dig eller? (kom ihåg att du alltid är ärlig i produktrecensioner!)

Januari. Jag känner kittlingar i halsen, typiska förkylningssymptom ni vet. Behandlar med Coldzyme, vilar en dag och är sedan symptomfri. Mot målet!

Mars. Viktiga eventmånaden mars. Tar Coldzyme och klarar mig utan post-BBC-sjukdom som annars brukar komma som ett brev på posten.

Det är början på maj. Alla snorar runtomkring mig och jag som äntligen hittat flow i min träning vägrar att bli smittad. Jag tar Coldzyme tre till fyra gånger om dagen i tre veckor. Ingen förkylning får fäste och jag kör tröskelintervaller. Phew! Blåser faran över för mig själv och tränar på. Slutar ta Coldzyme i en vecka. Blir förkyld. God damnit! Jag har ju viktiga Åre Extreme Challenge framför mig! Nu, några dagar senare är jag bra igen och kan ta nya tag.

coldzyme-4

Jag har sett den på apotek och den verkar lite dyr? Finns det billigare alternativ?

Well. Det beror väl på hur viktigt det är för dig att vara på topp dagen d. Men ja, Coldzyme i original kostar runt 200 kr, men räcker en bra stund. Om du vill skydda dig mot förkylning på ett specifikt tillfälle finns nu därför ColdZyme®OneCold. Den mindre förpackningen är speciellt framtagen för att räcka till en  förkylning, eller för att förebygga vid ett tillfälle då du inte vill bli förkyld. Exakt samma produkt i mindre format alltså. Coldzyme Onecold går på 129 kr. Som en fredagsfinlunch alltså.

Okej – jag är övertygad – var får jag tag på mitt egna exemplar av friskhetselixir?

Fråga ger svar. Coldzyme (stor och liten) finns på apotek nära dig, på Apotek hjärtat och här på Apoteket exempelvis!

förebygg förkylning

Vilket tillfälle vill du skydda?  Är det vättern-rundan som står för dörren? Ett viktigt löparläger? En studentexamensfest eller kanske en tidig sommarsemestervecka?  Jag kommer preppa som sjutton nu i juni för att förhindra förkylningar in mot mitt stora mål, Åre Extreme Challenge den 27 juni.

Jag har en Coldzyme på kontoret som väntar på ny ägare. Berätta om något tillfälle som du vill skydda i kommentarsfältet så berättar jag för en vinnare att den vunnit på söndag den 7 juni. Du kan tävla åt dig själv, eller åt en vän.

 1. Jag vandrar Kungsleden (Abisko-Nikkoluokta) vid midsommar och är livrädd för att bli förkyld. Har precis kommit igång igen med träning efter ett år med förkylningar som avlöst varandra och till slut kulminerade i en lunginflammation. Med tanke på rådande snöläge (och post-lunginflammationslunga) kommer det vara tufft nog med vandring utan förkylning.

  Är egentligen skeptiker men nu redo att prova det mesta.

 2. Sedan början av förra året, då jag började som förskollärare, så har förkylningarna avlöst varandra och jag håller på att bli galen! Bara detta år är jag inne på min 5:e förkylning. Vill kunna börja träna igen och känna mig pigg!

 3. Ettersom jag redan har en från BBC, som räcker ännu ett tag, så tänker jag att goa Coyntha vill ha en för att skydda sig inför att hon ska springa UTMB i sommar! Kram på er!

 4. Varje gång jag blir förkyld är det visserligen kortvarigt, men alltid med en kvardröjande hosta på 2 månader eller mer. Jag orkar inte med det!

 5. Jag ska på bröllop och har köpt en jättedyr jättefin klänning enbart för denna dag. Vore verkligen tråkigt att bli sjuk och missa en härlig fest. En Coldzyme kan bli min räddare i nöden

 6. Sofia, jag har testat den och tycker mig fått en bra effekt och min förkylnings symtom är som borta.

 7. Uj uj, nu känns ju det här bara som produkten för mig. Nedsatt immunförsvar och halvförkyld till och från hela våren gör att jag är rejält orolig inför vätternrundan. Är inte optimalt tränad (långpass du vet…) men att i alla fall greja sista veckan innan som frisk hade ju varit skönt!

 8. Jag gifter mig i början av augusti! Så fasligt härligt och så vansinnigt viktigt att vara på topp.
  Jag vill skydda mig och min framtida man från förkylning till både själva bröllopsdagen och bröllopsresan (som vi åker på några dagar senare och blir borta i två veckor). På bröllopet kommer det att bli en hel del pussar och kramar (med alla tänkbara människor!) och risken att bli sjuk till resan känns överhängande. Vi vill ju kunna spela tennis, hyra cyklar och vara aktiva under vår bröllopsresa. Coldzyme känns som en bra lösning!

 9. Mina flickor 11 o 14 år satsar på motorcross o har 7 tävlingar i sommar o höst, där man får poäng efter varje tävling för att sedan slås i hop till finalen. Då får inte en förkylning stoppa dom! Då hade Coldzyme varit perfekt!

 10. Min älskade man gav mig en svensk klassiker i present. Han anmälde mig till alla lopp och skidåkningen är avklarad. Det skulle kännas fruktansvärt att inte kunna genomföra min dröm på grund av en förkylning. En missad start och ett helt års satsning mot klassikern är körd. Och hemma finns två små underbara flickor som kommer hem med bacillusker från förskolan stup i kvarten. Jag vill därför skydda mina resterande lopp i klassikern!

 11. Ska ta studenten nu på fredag och alla i klassen som varit utomlands på studentresa kommer hem med förkylning. Om man som mig varit hemma är man frisk och kry, men nu när jag i veckan ska träffa de andra är jag rädd att bli smittad lagom till självaste studenten. En coldzyme skulle verkligen behövas!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!