Välkommen till din nya favoritblogg!

Vilundabadet – badutflykt till äventyrsbad

Vi besökte Vilundabadet i Upplands väsby som en familjeutflykt i förra veckan. Det besöket och det här inlägget är del av samarbetet med gymkedjan Medley.

Utflykten till Vilundabadet var vår treårings första badhusbesök och det blev verkligen lyckat! Minns ni känslan av att vara liten och få åka på badhusbesök? Det var något väldigt stort och pirrigt över det här med att åka till badhuset när jag var barn. Jag kan fortfarande minnas specifika besök – hur handduken såg ut och vad vi fikade. Därför känns det så roligt att nu åka på badutflykter med min egna lilla nya familj och det har pladdrats mycket om upplevelsen. Vill ni se hur vi hade det? Såklart ni vill!

vilundabadet

vilundabadet

Att åka till badhuset är en perfekt söndagsaktivitet eller vardagkvällsaktivitet. Jag läste för någon vecka sedan om familjer som förlagt sitt fredagsmys till badhuset med äventyrsbad och fika i badhusets café. Så smart! Aktivitet som förenar och fokus på glädjen att vara tillsammans snarare än popcorn i soffan.

 

I entrén blev vi välkomnade och E blev kär i en snygg baddräkt i neontoner, tur att det finns att köpa om en råkat glömma, men vi hade allt med oss och gick därför vidare till omklädningsrummen. Både hos damernas och herrarnas fanns barnstolar – tacksamt för oss som även hade liten bebis med. Jag gick igenom reglerna för badhus med E, ”gå inte springa – duscha innan poolen” och det hela var ett stort spännande äventyr, det märktes.

vilundabadet

vilundabadet äventyrsbad

12032015-DSC07450

Vilundabadet har stor bassäng för motionssimning och en äventyrsbassäng. Två roliga vattenrushkanor och en slags karusell där vattnet strömmar i cirkel och en liten bebispool. Hela upplägget passade väldigt bra för mindre barn och det fanns gott om flytleksaker att leka med. Jag hade nästan svårt att hänga med min treåring som gjorde stora ögon över det ena än det andra. Men KOM mamma, kom NU!

vilundabadet medley

vilundabadet

vilundabadet

vilundabadet bassäng

Medleys maskot Flodis dök upp och delade ut badbollar till alla barn, lyckan var total. Lilla E kunde inte sluta skratta och tyckte tydligen den orangea figuren var extremt spännande. Efter glass- och bananpaus åkte vi ett par varv till i vattenrushkanan innan det var dags att få upp russinfingrar ur badet och åka hem för middag.

12032015-DSC07489

maskot medley

flodis medley

vilundabadet äventyrsbad

medley

12032015-DSC07529

12032015-DSC07505

12032015-DSC07558

12032015-DSC07560

12032015-DSC07496

12032015-DSC07542

12032015-DSC07553

12032015-DSC07538

Har ni chansen tycker jag att ni ska skapa badutflyktsminnen ni med. Jag kan varmt rekommendera ett besök på Vilundabadet! Badhusbesök ingår i gymkortet hos Medley och det är billigt att köpa till engångsinträde ( eller månadskort) för barn. Barn under tre år går in gratis!

  1. Åh, vad härligt det ser ut! Du som samarbetar med Medley, vore kul med en liten intervju med någon expert! Typ vid vilken ålder kan man börja åka till badhuset? Vår sexveckorsbebis ser ut att gilla badkaret men han känns ju ännu alldeles för liten för badhusbad. Men när kan man ta med dem och bada i lilla varma bebisbassängen?

    1. Så fort naveln är läkt går det att gå och simma med sina bebisar. Tänk på att små barn lätt blir nerkylda och det är därför bra att gå till ett bad som har en varmvattensbassäng med en temperatur på minst 32 grader. Du kan också söka efter babysim där du bor. Både simföreningar och privata aktörer bedriver babysim. Den verksamheten brukar börja från tre månader.

    2. Hej Ellen! Vilken bra idé med en intervju med en expert. Jag instämmer med Maria som redan har svarat så bra, bebisar blir lätt nerkylda så helst en bassäng med 33-34 grader och maximalt en halvtimme i vattnet. Vi rekommenderar att bebisen är minst 3 månader gammal och att naveln har läkt. Tänk på att använda simblöja eller babysimbadbyxa.

  2. Äventyrsbad är så kul!!! Passar ofta alla åldrar, men har man som jag fyra barn är det tacksamt att de båda stora simmar långt och klarar sig för man har ju inte mer än två armar. Nackdelen är väl att det är så galet kallt, jag fryser sååå lätt och efter vart simhallsbesök har jag ont i både huvud och axlar för att jag frusit så. Men barnen fryser ju inte så det är bara att bita ihop.

    1. Vår 11 månaders frös lite i vattnet men inte vi andra, efter att vi virat in i handduk var det bara skratt och stora ögon även på lilla. Men så var vi ju inte i vattnet i fyra timmar direkt!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!