Välkommen till din nya favoritblogg!

Magövning: Magtunneln

Har ni hört talas om magövningen magtunneln? För mig var det en ny bekantskap när jag testade första gången för två år sedan. Just nu ingår den i min träningsrutin och görs minst någon gång per vecka. I början är den lite klurig, särskilt om en tror att det ska bli extrem skillnad mot avslappnat läge.

Magtunneln, utförande: Ligg på magen med händerna under pannan (alt en hand vid magens sida). Lätt anspänning i hela kroppen för stabilisering.

Dra in magen som att du ”lyfter den från golvet”, fokusera på att få en indragning under naveln, vid kroppens sidor. Ryggen ska vara stilla och låt inte heller rumpan puta uppåt. All action ska alltså ske på framsidan och i magen. Sträva efter att få en så pass stark indragning att det bildas en liten tunnel mellan golvet och din mage. Det händer inget?! Kanske inte vid första träningstillfället, men det kommer att bli bättre! Kanske får du börja med att känna efter i tyngdfördelningen mot underlaget. Skulle en liten myra kunna krypa/trycka sig igenom? Med tiden (med träning!) blir din båge högre, kanske aldrig en fysisk jättetunnel, men högre, garanterat!

Håll kvar spänningen 10-20 sek, slappna av kontrollerat och upprepa 3-4 omgångar.

magtunnel

Avslappnat läge.

DSC06172

Magen påkopplad och tunneln aktiverad. Ni ser tydligt tunnellinjerna i sidan, och ni ser också betydligt mer av magens (framsidans) hud än på avslappnade bild 1.

DSC06176

Den här bilden är fotad från en lägre vinkel, där syns tunneln. Det syns också att min hud inte riktigt dragit ihop sig och således hänger på i gravitationens riktning…

Har ni testat magtunneln? Svår, lätt, bra, konstig?

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!