Välkommen till din nya favoritblogg!

Min bästa kladdkaka

Rubriken. Och här trodde du att du surfat in på en träningsblogg – i jakt på lite flexade muskler, en bendy yogapose mot turkost vatten eller ett par tighta lår. Well. Jag jobbar inte riktigt så. Däremot springer jag ganska fort när jag är i form, har superstark core när jag är i form, åker skidor som ett proffs (på teknik, men helst när jag är i form), kör tuffa träningspass bland gran och sten – ibland också på cykel, när jag är i form. Nu rehabar jag efter min andra graviditet. Är inte så mycket i form, men det kommer. Jag berättar om det där. Och ofta berättar jag att du är grym, och att du – tror det eller ej, precis som jag har magrutor. Det har vi alla. Någonstans där inunder huden.

kladdkaka under frukt

DU, du kanske tränar på gym. Springer i skogen, eller på asfalt. Du kanske känner dig extremt peppad med nytt personligt rekord, eller har tragglat på samma nivå länge nog nu. Du kanske cyklar runt stora svenska sjöar. Du kanske sparkar hårt på boll. Muttrar på golfbana, kastar dig i en forehand, skakar i armarna efter bicepscurls. Du tränar. Hårt mot mål eller sporadiskt. Och du söker träningspepp.

kladdkakehörn

Och så hamnade du här. Och jag ger dig K.L.A.D.D.K.A.K.A.

Men vet du. Det är inte vilken kladdkaka som helst. Det är min bästa kladdkaka. För alltid bakad med kärlek. Med glädje. Och med äkta smör och socker och en liten twist som man blir kär i. Jag delar den gärna med vänner, den bakas ofta vid besök. Den avnjuts och den ger energi och bränsle till en massa liv. Och en massa skratt.

Ståndpunkt: Livet är för kort för att göra varianter med puréad frukt hit och steviaessens dit.

Men för er som är lite picky med sånt där. Som vill ha nyttigt och fitspo och har ögon känsliga för socker och smör. Varsågoda. Jag kamouflerade den med frukt på bilderna ovanför, och så kan ni skippa världens bästa recept på kladdkaka här nedan.

godaste kladdkakan

Ugn, 170 grader.

Vispa 2 ägg och 2 rågade dl socker med elvisp i en bunke tills det blir fluffigt. Smält 1oo gram smör, låt det inte koka. Pensla lite av smöret i en form, gärna hjärtformad, vem orkar bry sig om avtagbara kanter? Ha i smöret, 1 dl vetemjöl, 3/4 dl kakao, 0,5 tsk vaniljpulver, en nypa havssalt – och så ingrediensen med en twist: 1-2 matskedar crunchy jordnötssmör, i din bunke. Rör om. Ner med smeten i formen. Smaka av. Behövs det mer salt? Mer kakao? Ställ kakan i ugnen. Passa den noga, den ska tas ut när den precis stelnat på ovansidan. En kladdig kladdkaka är alltid succé och en genomgräddad en katastrof. Det vet alla sedan länge, och det här är inget undantag.

Du som är med mig. Njut den – som jag. Träna det du tränar. Skratta med de du bjuder. Älska energin.

Du som tvekar, med mixerstaven fast i fruktpuré. Tro mig. När jag är i form. När jag springer fort, cyklar hårt, skidar brant och flexar magrutor, då – precis som nu, har jag ätit min bästa kladdkaka. Eventuellt serverad med massa fina frukter, pga asgott komplement. Livet är kort.

kladdkaka hjärta

  1. Åh, så gott! Och spännande med jordnötssmör i, måste testa det!
    Jag brukar blanda i lite lakritspulver, blir också väldgt mumsigt 🙂

  2. Härligt inlägg! Jag rehabar också efter min andra graviditet (bebben 11 veckor) och jag slukar allt du skriver om inre magmuskler och mammamage-appen. Jag har den och tränar flitigt med den – men känner mig så osäker på om jag gör rätt! När jag bara drar in/spänner tror jag det blir rätt, men så fort jag börjar lyfta armar och ben går den raka muskeln in och jobbat. OM du kunde skriva något/tipsa lite kring hur man ska tänka/göra, veta att man använder rätt muskler, veta hur det känns när det är ’rätt ’ skulle jag bli mer än lycklig!

  3. Nu var det väl dags för mig att kommentera för första gången, även om jag följt dig länge.

    Underbart inlägg! Jag blir bara så glad av det du skriver. Inte verkar fruktpuré något gott i jämförelse med den där kladdkakan 🙂
    Tack för en blogg som alltid får mig att tänka till och må bra.

    1. Tack Gabriella, jag blir alltid så glad när någon säger ”nu kommenterar jag för första gången” – för jag vill gärna ha er med, och när nisagt att ni är här – ja då finns ni ju på riktigt. DU finns. Värdefullt, stort tack för pepp!

  4. Du är underbar! Detta ska jag testa så fort jag slutar amma och får äta jordnötter och mjölkprodukter igen! Yummi! Och någon himla fruktpuré platsar inte i mina bakverk heller!

  5. Det är det som är så bra med just din blogg… Att det finns plats för kladdkakor och sånt- också… 🙂
    En bra balans. Som är bra att ha i livet…

  6. Du är så underbar! På alla sätt! Tack för alla härliga inlägg och peppning Sofia! Kladdkakan ser grym ut 🙂 Kram

  7. Första kommentaren här med tror jag!
    Låter smarrigt! Jag brukar byta ut lita av smöret mot kokosolja och då får kladdkakan lite smak av kokos. Vill man ha mer kokossmak kan man smörja in formen med kokosolja och strö lite kokosflingor i innan man häller på smeten! Mums 😀

  8. Hahah hittade dig nyss! fastnade direkt! har preciiiiis börjat träna o komma igång ordentligt så hamnade man på kladdkakan 😉 men visst är de inget fel i den inde!
    Personligen så minskar jag endast på SOCKER som är framställt ej från frukt osv och honung som inte är mixtrad med. (det är inte lätt). Hellst utan saker som innehåller E4324 och Ehitodit .. konserveringsmedel och färgämnen.. jag vill bort från allt detta och in i verkligheten – och fett är bra tror jag! 😀 rätt fett!
    Hoppas man kan lära sig mera om vilken typ av mat man skall äta osv!

    Snor ditt recept 😉 Hoppas det finns/kommer felr goda recept!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!