Välkommen till din nya favoritblogg!

Min bästa kladdkaka

Rubriken. Och här trodde du att du surfat in på en träningsblogg – i jakt på lite flexade muskler, en bendy yogapose mot turkost vatten eller ett par tighta lår. Well. Jag jobbar inte riktigt så. Däremot springer jag ganska fort när jag är i form, har superstark core när jag är i form, åker skidor som ett proffs (på teknik, men helst när jag är i form), kör tuffa träningspass bland gran och sten – ibland också på cykel, när jag är i form. Nu rehabar jag efter min andra graviditet. Är inte så mycket i form, men det kommer. Jag berättar om det där. Och ofta berättar jag att du är grym, och att du – tror det eller ej, precis som jag har magrutor. Det har vi alla. Någonstans där inunder huden.

kladdkaka under frukt

DU, du kanske tränar på gym. Springer i skogen, eller på asfalt. Du kanske känner dig extremt peppad med nytt personligt rekord, eller har tragglat på samma nivå länge nog nu. Du kanske cyklar runt stora svenska sjöar. Du kanske sparkar hårt på boll. Muttrar på golfbana, kastar dig i en forehand, skakar i armarna efter bicepscurls. Du tränar. Hårt mot mål eller sporadiskt. Och du söker träningspepp.

kladdkakehörn

Och så hamnade du här. Och jag ger dig K.L.A.D.D.K.A.K.A.

Men vet du. Det är inte vilken kladdkaka som helst. Det är min bästa kladdkaka. För alltid bakad med kärlek. Med glädje. Och med äkta smör och socker och en liten twist som man blir kär i. Jag delar den gärna med vänner, den bakas ofta vid besök. Den avnjuts och den ger energi och bränsle till en massa liv. Och en massa skratt.

Ståndpunkt: Livet är för kort för att göra varianter med puréad frukt hit och steviaessens dit.

Men för er som är lite picky med sånt där. Som vill ha nyttigt och fitspo och har ögon känsliga för socker och smör. Varsågoda. Jag kamouflerade den med frukt på bilderna ovanför, och så kan ni skippa världens bästa recept på kladdkaka här nedan.

godaste kladdkakan

Ugn, 170 grader.

Vispa 2 ägg och 2 rågade dl socker med elvisp i en bunke tills det blir fluffigt. Smält 1oo gram smör, låt det inte koka. Pensla lite av smöret i en form, gärna hjärtformad, vem orkar bry sig om avtagbara kanter? Ha i smöret, 1 dl vetemjöl, 3/4 dl kakao, 0,5 tsk vaniljpulver, en nypa havssalt – och så ingrediensen med en twist: 1-2 matskedar crunchy jordnötssmör, i din bunke. Rör om. Ner med smeten i formen. Smaka av. Behövs det mer salt? Mer kakao? Ställ kakan i ugnen. Passa den noga, den ska tas ut när den precis stelnat på ovansidan. En kladdig kladdkaka är alltid succé och en genomgräddad en katastrof. Det vet alla sedan länge, och det här är inget undantag.

Du som är med mig. Njut den – som jag. Träna det du tränar. Skratta med de du bjuder. Älska energin.

Du som tvekar, med mixerstaven fast i fruktpuré. Tro mig. När jag är i form. När jag springer fort, cyklar hårt, skidar brant och flexar magrutor, då – precis som nu, har jag ätit min bästa kladdkaka. Eventuellt serverad med massa fina frukter, pga asgott komplement. Livet är kort.

kladdkaka hjärta

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!