Välkommen till din nya favoritblogg!

Smoothiebowl eller smoothie bowl

Av lust och för annan känsla kan det vara kul att göra en smoothie bowl istället för en vanlig smoothie. Vad är då en smoothiebowl/ smoothie bowl? Jo, det ska jag såklart försöka reda ut!

Smoothie bowl – vad och hur? 

Jag skulle vilja mena att för att en smoothiebowl ska kvalificera sig så behöver det vara en smoothie, det vill säga, det behöver ha föregåtts av något slags mixande eller skakande. När det är avklarat kommer sedan ett mycket kritiskt moment i smoothiebowltillverkning så häng med noga nu.

Du tar fram en skål. Djup skål eller mer djup tallrik är valfritt, men personligen föredrar jag djup och inte så stor skål. Häll ner din mixade smoothie i skålen. Toppa sedan din smoothiebowl ( utan skålen ingen smoothiebowl ) med något gott du hittar i ditt raw-super-cool-clean-nut-berries-nibs-chaka–chia-mowaka-coco-skafferi. Din smoothiebowl äter du med sked. Som yoghurt, fast smoothie, du vet?

smoothiebowl med blåbär

blåbärssmoothie-09287

blåbärssmoothie-09288

Du kommer att få pluspoäng hos dina egna ögon och andras via sociala medier om du har särskilt fina skålar att servera i och ja, det är normalt 2015 att ditt kök har många olika glas och skålar som du bara har en av, för variation i bildspråket är härligt och nödvändigt.

Smoothiebowl på smoothie med blåbär och som toppats med tranbär och en fattig mysliblandning här ovan. Ett ganska svagt bidrag det får man ändå säga. Andrea är grym på smoothiebowl (här får ni flera stycken i ett svep) och minsann, Emma kan också! Någon som länge varit smoothebowls okrönta drottning är Sassa, här finns inspiration en masse.

Mina smoothierecept att inspireras av! Det kommer tre åt gången, klicka bara på older posts så dyker fler upp!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!