Välkommen till din nya favoritblogg!

Thailändsk biffsallad

Nu mina vänner ska jag dela med mig av ett fantastiskt recept på thailändsk biffsallad. Du kanske inte satt där i morgontrafiken, eller med morgonkaffet innan arbetsdagen ska dra igång och tänkte på middag med asiatiska smaker. Lime som möter ingefära, vitlök och chili i en perfekt thailändsk biffsallad, eller asiatisk biffsallad, det är inte så nogräknat på det viset. Inte det? Men nu, nu är det det vi fokuserar på!

thailändsk biffsallad

Thailändsk biffsallad – getting in the mood

Här ovan ser vi slutresultatet, thailändsk biffsallad (stating the obvious, sorry för att jag tjatar, men känner lite att jag behöver ta in er i rätt stämning) men för att kunna uppnå det behöver vi ju först prata om vad som ska vara i och vad du behöver i receptet.

Eller ja, recept och recept, vi kan väl säga att ni får göra fri tolkning och addera egen konstnärlig touch när det kommer till mängder och höftningar. Det här är en perfekt bjudrätt – spontaninbjud fina kompisar till kvällen eller till helgen, för nu kör vi!

Thailändsk biffsallad, du behöver:

  • Någon typ av rött kött, exempelvis lövbiff eller en finare bit mört kött. Beräkna ganska lite per person, kött är inte huvudråvan här!
  • Glasnudlar eller risnudlar, glasnudlar är godast tycker jag!
  • En kruka koriander
  • Sockerärtor
  • Salladslök
  • Avokado
  • Machesallad (lite oklart hur asiatisk den är, men nåja)
  • Vattenkastanjer
  • Sojabönor
  • Casewnötter till topping

Thailändsk biffsallad – Såsen, ”här är kärleken i middagen”, du behöver:

  • 5-6 lime
  • 4 cm ingefära
  • En färsk vitlök
  • En röd chili
  • Sweet chili sås
  • Oystersauce
  • Fishsauce
  • Soya
  • En kruka koriander

thailändsk-biffsallad

Servering och uppläggning av thailändsk biffsallad

Jag serverar alltid thailändsk biffsallad på stort fat, med sallad och grönsaker där biffen läggs på toppen direkt från pannan och nudlarna tas vid sidan om. Såsen serveras också den vid sidan om och öses ovanpå varje persons tallrik och det är i såsen all magi sker. Gör därför alltid mycket sås, vi pratar om runt en deciliter per person, och uppmana dina middagsgäster eller sällskapet kring bordet att ta för sig rikligt här!

Recept – Nu lagar vi thailändsk biffsallad!

1) Börja med att strimla köttet, marinera med lite vitlök, lite soya och kanske lite sweet chilisås i kylen under tiden du gör resten av middagen, eller hey, under dagen om du förbereder.

2) Gör såsen! Det är alltid härligt om den får stå och dra till sig så länge det går. Såhär gör du: Pressa saften från ungefär fem limefrukter ner i en skål. Finriv* en färsk vitlök och runt 4-6 cm färsk ingefära. Sluta innan du får med trista trådar, riv alltså bara det mjuka. Finhacka en röd chilifrukt, jag brukar ta med ungefär hälften av fröna, inte så noga. Addera ungefär lika mycket av sweet chili sås, oyester sauce och soya, börja med ungefär 3/4 dl av varje. Smaka av! Såsen ska ha ett djup av smaker, men också smaka tydligt av lime, ha därför alltid en extra lime att addera till om det behövs. Balansera, ta några danssteg, kanske salta lite, eller är det mer ingefära som ska till? Hacka ner en kruka koriander som avslutning till såsen. Såsen får som sagt gärna stå till sig.

thailändsk biffsallad

3) Salladstime. Ta fram ett stort fat. Lägg machesallad i botten, toppa sedan med lager på lager av dina utvalda grönsaker. Skiva vattenkastanjer, gör kuber av avokado, strimla salladslöken, strö på sojabönor och snedskär sockerärtor. Riv ner en kruka koriander och bygg en fin sallad!

höst3-8

 Flingsalt med lime är aldrig fel att ha i skåpet, strö över lite vettja!

4) Serveringstime? Koka upp vatten till dina nudlar och koka/sväll enligt förpackningen. Fräs köttet kort stund i het panna. Lägg sedan köttet ovanpå salldsfatet, addera lite casewnötter på toppen! Slå upp nudlarna i separat serveringsskål och ställ fram såsen!

5) Avnjut utomordentligt god thailändsk biffsallad och känn dig nöjd med livet och att du valde att göra det här receptet ändå, trots avsaknad av exakta tillvägagångssätt och med en egen konstnärlig touch närvarande.

höst3-16

asastisk biffsallad

asiatisk biffsallad

* Om du gillar att laga mat rekommenderar jag att investera i ett bra rivjärn. det på bilden har jag köpt på Cervera för typ 150 kr. Dyrt för ett rivjärn, förvisso, men det är oklanderligt skitbra!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!