Välkommen till din nya favoritblogg!

111 frågor och svar – del 3

 60. Har du gått igenom någon stor kris?

– Vi förlorade min svärfar mot Leukemi för snart två år sedan, det var en kris i min direkta närhet men inte min egen, men det var tufft. Jag var lite vilsen när jag var ny i Stockholm, identitetslös liksom, efter elitskidåren och sedan tighta universitetsår som var nästan som skidgymnasiet med vänner och träning och fotboll. Jag saknade mitt sammanhang och mådde dåligt i själen av det, av att bo i andra hand och inte ha egna grejer runtomkring mig. Ha Stureplans ängsliga över-axelnspanande som plats att träffas och ha roligt. Jag gillar party då och då,  med bra kompisar och utan osäkerhetsfaktorn och här blev det för mycket av en och samma grej och jag tappade bort mitt träningsjag.

 61. Är du en känslomänniska?

– Absolut. Jag är lite sådär highly sensitive person light. Jag känner mycket och starkt och det brukar gå lätt att läsa av vad jag är på för humör och i för stämning på gott och ont. Min naturliga känsla är att vara pepp och glad. Jag är dålig på att vara osams, det äter mig inifrån och jag blir helt sänkt.

 62. Vill du ha fler barn?

– Nej, jag är väldigt nöjd och glad som det är.

 63. Hur tänkte du när ni bestämde barnens namn?
 
– Jag har haft min dotters namn med mig sedan jag var ung, det har alltid varit ett favoritnamn som för mig symboliserar att vara tuff, företagsam och vänlig. Min son heter som han heter för att det liksom passade in och är ett härligt namn. Milt och fint. Med lilla provade vi runt lite namn men landade i det eftersom det varit med sedan stora E låg i magen och det kändes som vi skulle ha sagt fel om han inte fått just det namnet som varit med så länge.

 64. Hur länge har du bloggat?

– Sedan hösten 2007, det är superlänge nu.

 65. Hur bor du nu och hur bodde du innan?

– Nu bor jag i en tvåplansvilla på Ingarö med promenadavstånd till vattnet som skiljer Ingarö från Värmdö.  Vi äger också en lägenhet i Sadeln, Åre. Vi bor lagom stort på en plats vi älskar. Före huset bodde vi på 63 kvadratmeter vid Odenplan, innan det hade jag min lilla etta på 28 kvadrat på Kungsholmen, innan den bodde jag i andra hand på söder mitt emot Katarina kyrka vid Götgatan, innan det andra hand i Hjorthagen och en kort andrahandsvända på Gärdet. Det var boendeplatser i Stockholm, jag har flyttat ganska mycket dessförinnan också, men bara sedan jag bott själv. Mamma och pappa bor kvar i huset jag växte upp i.

 66. Vill du bo någon annanstans?

– Inte någon annanstans, men jag skulle inte ha något emot 250 kvadratmeter vitt trähus med liggande panel i New England stil och stor fin balkong och veranda som kunde stå på vår tomt eller i vårt exakta närområde.

 67. Är du beroende av något?

– Jag älskar känslan av att känna mig stark, av att snusa mina barn i nacken och att leva med min man, de sakerna är jag hyfsat beroende av faktiskt, om man tänker sådär till daglig dags. Plus att jag inte gärna skulle se det samlade kontoutrdaget av Starbucks kalla cappucino som jag dricker nästan varje dag. Oh hell, var tvungen att räkna på det… + 8000 kr, hypotetiskt alltså. Bara det att det inte är så värst hypotetiskt. Men jag är inte beroende på det sättet att jag inte skulle kunna låta bli.

 68. Vilken är din största last?

– Last och last, men ibland tenderar jag att sitta uppe och slösurfa istället för att bara gå och lägga mig. Jag har ett behov att varva ner efter dagen, att få vara ensam men liksom slappna av. Att jag jobbar ensam är liksom inte samma tid in på kontot.

 69. Handling eller ord?

– Jag gillar kombinationen!

 70. Rödvin eller vitt vin?

– Ett gott rödvin till en vällagad middag är härligt, men helst dricker jag bubbel eller Ginger Joe om det är alkohol inblandat.

 71. Vad ser du först hos en kille?

– Hur han för sig. Jag tittar på en kombination av ögon, bröst och axlar och hjärna.

craft underställ

 72. Handlar du mycket begagnat?

– Då och då, mest till barnen.

73. Spara eller slösa?

– Jag är bra på att spara när det är nödvändigt men gillar att köpa bra grejer. Kvalitet och pris hänger ofta ihop.

 74. Vad stör du dig mest på hos andra?

– Jag ogillar när folk inte är sanna och jag stör mig på missunnsamhet. Att ta men inte ge.

75. Är du ytlig?

– Hyfsat, jag bryr mig absolut om mitt utseende men inte på bekostnad av hur jag mår på insidan.

 76. Nämn minst tre ytliga saker du gör varje dag?

– Fixar ögonbrynen, använder concealer och fixar håret.

rorlighet-10

 77. När blir du arg?

– När jag är hungrig och när saker är orättvisa.

 78. Hur mycket shoppar du för varje månad?

– Det är väldigt olika. Någon tusenlapp eller två till mig själv om man pratar kläder och ”övrigt”. Vårt matkonto känns ibland som ett stort svart hål.

 79. Var shoppar du helst?

– I fina stora gallerior och med semi-sällskap eller supersällskap. Semi-sällskap betyder att vi är där tillsammans men liksom går själva. Sådär så man möts upp då och då. Supersällskap är när båda är engagerade i vad den andra letar efter och har kompletterande smak, då blir det kul shopping.

brollopimaj

 80. Hur ser det ultimata fyndet ut?

– Jag drömmer om dagen jag hittar en skinnjacka som sitter perfekt, i perfekt skärning och som råkat blivit nedsatt till 75%. Eller egentligen behöver den bara vara nedsatt lite grann. Skinnjacka är så snyggt på många, men jag hittar aldrig någon som jag trivs i.

81. Vad gör du onödigt ofta?

– Kollar av mailen.

 82. Vad borde du bli bättre på?

– Att luncha med random grymma personer i och utanför branschen. Jag älskar just den grejen då det brukar ge bra utbyte och nya tankar åt alla håll.

83. Är du romantisk av dig?

– Ja det är jag.

84. Var vill du resa i vinter?

– Till fina snöklädda toppar.

 85. Favoritmärke på barnkläder?

– Jag köper barnens kläder på Åhléns och Kappahl främst, gärna från deras ekosortiment, Geggamoja har bra kvalité och jag brukar gå loss på deras utförsäljningar. Ytterplagg från Isbjörn och Bergans of Norway. Barnen får kläder med mycket färg och bra funktion. Decathlons märke quechua gör suveräna barnskor i läder och mocka till oväntat billigt pris.

skidorfeb-10
DSC00018

 86. Favoritmärke på kläder?

– De kläder jag öper till mig själv kommer oftast från Lindex, Filippa K eller H&M. Jag blandar!

 87. Inredningsstil?

– .Ganska klassiskt ljust och skandinaviskt men med färgklickar. I Åre kör vi all in på lodge-stilen eftersom det passar perfekt där.

 88. Tapetsera & möblera om ofta eller ändra med små detaljer?

– Ändra smådetaljer.

 89. Favoritdag på veckan?

– De dagar jag har roliga och härliga projekt med andra om det är jobbdag, lördag om helg.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!