Välkommen till din nya favoritblogg!

Midsommarplaner

Jag och min man A har en fin midsommartradition som vi värnar mycket om. I snart tio (!) år har vi firat midsommar med Prinsens universitetskompisar som nu förstås också är mina vänner. Vi blir fler och fler för varje år givet att det kommit till en massa barn och helgens festligheter har bitvis ändrat karaktär men kvarstår gör det faktum att vi ses hela helgen, inte bara för en dag eller kväll.
wpid-mg_8625.jpg

Midsommarhelgen ligger mig varmt om hjärtat eftersom jag verkligen, verkligen, verkligen tycker om det här gänget. Det är kompisar som stöttar, som är intresserade av varandras med och motgångar och gärna hjälps åt. Flera i gänget jobbar ihop och ses därför ofta och mycket och det finns en grundtrygghet som gör att det inte är långt till de där samtalen som är på djupet. Där det inte nödvändigtvis så att det blir lätt att prata om sådant som är svårt och tufft, men där det alltid är mjukt att landa. Vi har fantastiskt roligt ihop, det skrattas, pratas, busas och det kan pratas allvar och torkas en och annan tår.

Vi lagar midsommarlunch och leker lekar, inte sällan rivs det av ett träningspass eller tittas på en magmuskeldelning och hur den gått ihop sedan sist. Det är fiskdamm och fotboll och blomkransar, det är skaljacka, filt, jordgubbstårta och gummistövlar och babyvakter och rödvin till grillningen när barnen somnat.

Vi skulle förstås ha varit med i år igen, men lilla E har haft vattkoppor och stora E går väl antagligen och bär på sjukdomen utan att några symptom ännu synts till. Det lutar åt att vi får fira solokvist och jäklarns vad jag är ledsen och besviken för det. Inte för att jag missar små grodorna, men för att jag saknar mina vänner efter en intensiv vår och jag sett fram emot den här helgen så mycket.

Min inställning till vattkoppor har varit ”bring it on – alla ska ju ha det någon gång” och jag tänker också att sommaren ju är en bra tid att vara prickig i några dagar, men kan förstås förstå att andra inte vill riskera att få det. Men hur gör man nu med vår stora som inte har symptom och det lilla som är friskt, lever i karantän i 20 dagar? Hur tänker ni?

 1. Vad trist att ni missar firandet! Har ni kollat med era vänner om de kanske har samma inställning till vattkoppor som ni? Kanske gör det inget om ni ev smittar ner någon? Vi letade aktivt upp barn med vattkoppor en sommar bara för att våra skulle få göra bort det. 🙂

 2. Jag vill gärna ha vattkoppor till min dotter så ni är välkomna till Österlen och fira med oss 🙂
  Nej men jag säger som personen ovan. Kolla med vännerna om de har haft vattkoppor innan. Fullt förståeligt om en vuxen som ej haft smittan innan är rädd för att få det. I så fall får man nog tyvärr isolera sig från den personen i 20 dagar :/
  Hoppas ni får en skön midsommar oavsett hur det blir.

  1. Ha, ha, tack Emma! Kanske lite långt denna gång sådär oplanerat, men tackar för inbjudan! Vuxna är ju verkligen en grej för sig, svårt det här!

 3. Nä. Jag skulle leva på som vanligt mellan barnens vattkoppor. Jag skulle inte utsätta någon annan för uppenbar smitta, men karantän i 20 dagar för säkerhets skull? Det funkar ju faktiskt inte tycker jag. Vattkoppor smittar några dagar innan det bryter ut så vitt jag vet. Nä, en kan inte veta när det bryter ut, men är det en frisk grupp människor utan någon i riskzon (ex. vuxna som ej haft vattkoppor eller nyfödda) skulle jag tagit dit mina barn. Teo träffade på vattkoppor på kalas och förskola flera gånger innan han tillslut fick det när det gick i hans klass i höstas.

  1. Aha! Ja, det är ju det – smittar några dagar innan det bryter ut och vem vet om och när det kommer bryta ut? Skitsvårt. Jag vet också att vi varit på ställen där det förekommit risk för vattkoppssmitta utan att något hänt. Vi får se hur det blir!

 4. Jag hade oxå kollat av med kompisarna. Vi levde inte i karantän när våra barn hade det. Det gick dock bara en vecka innan nästa fick det. Hoppas ni kan träffa era vänner ändå.

 5. Har precis varit i sitsen! Vi levde inte i karantän emellan barnen, det är ju ca (vanligast) 14-dagars inkubationstid och de kan smitta två-tre dagar innan det bryter ut, så vi levde som vanligt till sista veckan när vi misstänkte att det skulle bryta ut. Då fick han vara hemma från dagis. Men den äldre behöver ju inte ens vara smittad heller, våran äldsta (10 år äldre) har inte fått, trots att båda små nu haft.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!