Välkommen till din nya favoritblogg!

Evil 55 – en superjobbig avslutningsövning

Evil 55, en helt ny bekantskap för mig, låt mig introducera er!

Igår stod jag i mitt hemmagym i sportbh och shorts och frustade av trötthet, grimascherade och ville lägga av med vad jag precis höll på med. Jättebra bloggmaterial således! Ofta kikar ni ju in här för enkla tips, inspiration och idéer för er träning.  Evil 55 är inte mitt eget påfund utan övningen/serien kommer rakt av från AMPOnline, ett 30 minuters träningspass som nås via SATS-medlemskap (eller genom nyttjande av min sommarpresent till er, än finns tid kvar).  Son namnnet antyder var det elakt och himla jobbigt. Styrketräning kan absolut betyda hög puls, om du exempelvis inte kan springa men ändå vill utmana flåset, här har du en perfekt övning!

Så, nu känner jag att jag sålt in detta jättebra, testa om du vill bli trött!

Evil 55 körs efter uppvärmning, som del av pass eller avslut. Tiden du har på dig ska egentligen vara tre minuter, men kör klart och se vad tiden blir, bättre att köra med fokus och snygga rörelser än att stressa. Förmodligen kommer du kapa tid om du återvänder och kör igenom den här serien några gånger under några veckor. Jag brukar svinga med 16-20 kg men körde med 12 kg i denna pga ganska sliten redan innan vi körde igång.

Evil 55

Upplägget är en trappa där du gör kettlebellsvingar och benböj med kettlebell fram vid bröstet. Du svingar först och benböjer direkt efteråt, ingen vila. Svingar räknar nedåt från 10 och, benböj räknas uppåt till 10, totalt kommer du ha gjort 55 reps av varje övning – 110 totalt utan vila och det kommer att kännas. Såhär räknar och utför du:

  • 10 kb svingar – 1 benböj
  • 9 kb svingar – 2 benböj
  • 8 kb svingar – 3 benböj
  • 7 kb svingar – 4 benböj
  • …. hela vägen neråt med kb och uppåt med benböj tills du når:
  • 1 kb sving – 10 benböj

Därefter är det varsågod att kasta sig på marken och förklara träningspasset som avslutat. Det här blir naturligtvis jobbigare om man sedan innan i passet gjort tunga helkroppsövningar än om man joggat lite lätt som uppvärmning. Laborera och testa!

evil 55

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!