Välkommen till din nya favoritblogg!

Time flies – en lista om tid

Karin utmanade mig med en lista om tid för ett tag sedan och nu tar jag mig tid att svar på den!

1. Vad är ditt förhållande till tid?

Tid är viktigt. Att ge tid till den eller de man tycker om är den finaste gåvan. Jag upplever att jag både har mer tid och mindre tid sedan jag började jobba helt för mig själv. Att ha tid och att den är ens egen att förvalta är frihet i finaste formen.

solnedgangare

2.Vilken tid på dygnet gillar du bäst?

jag är förtjust i förmiddagar och frukosttid, dels för att allt är så lugnt och härligt då och dels för att mycket av dagen ligger öppen.

3. Vilken är den bästa veckodagen?

Jag gillar söndagar och onsdagar, vet inte riktigt varför men de känns bra.

4. När går tiden som snabbast?

När jag redigerar bilder men absolut snabbast när jag redigerar video. VIPS så har det gått tre timmar.  Jag förundras varje gång.

Åresession1-1

5. När går tiden som långsammast?

På flygplatser när ett plan är försenat, eller när ett barn som är uppenbart supertrött vägrar att somna.

6. Hur länge tar det för dig att sminka dig?

Det är olika förstås, men till vardags så kanske runt 5-10 minuter.  Jag gillar dock att ha mycket tid och vill ha minst en timme att fixa mig till fest, då inkluderat hår och kläder.

brollopimaj

 

7. Vilken tidsepok skulle du vilja leva i?

Jag älskar att leva just nu och har svårt att tänka mig hur det skulle vara att leva i en annan tid.

8. Äter du snabbt eller långsamt?

Jag äter snabbt och behöver ibland tänka på att äta lugnare, särskilt när jag äter ensam.

middag på fem minuter

9. Vad gillar du mest att lägga ner tid på?

Att vara i naturen tillsammans med ett bra gäng, familj eller vänner, det är solklart mitt bästa.

blanktjarn-4

time-for-outdoors

outdoor-1

blanktjarn-7

10. Vad gillar du minst att lägga ner tid på?

Listor och administration, det gör mig lite småtokig ibland. Jag tycker de flesta systematiska grejer är jobbiga, även om det är lart smart att ha ett system för att göra saker – givet att det går snabbare för varje gång blir friflygaren i mig tokig av för strikta regler. Typiskt kontraproduktivt när jag då och då gör på nya sätt.

11. När vaknar och lägger du dig på vardagar?

Jag går upp mellan 06 och 07.30 beroende på om det är jag som lämnar barn på förskola eller inte. Lägger mig gör jag för sent i perioder, just nu är jag inne i en sådan, försöker hålla mig på rätt sida midnatt.

12. Vad skulle du gärna ha mer tid till?

Att laga mysiga middagar med massa god mat och spännande smaker. I helgen var jag supersugen på att laga mat, mycket beroende på att jag fått inspiration från pressresan till Åre. På vardagarna fungerar det inte, dels för att maten ska snabbt fram och dels för att mina barn kategoriskt vägrar att äta den mat jag tycker är härlig och rolig. Jag skrattar alltid rakt ut HA-HA-HA varje gång någon säger hur de lagar all mat hemma och att barnen är så intresserade av diverse grytor, linser, grönsaksröror, kikärtsbiffar och såser och att tricket är att inkludera dem och att servera den mat som de vuxna anser är bästa maten. ”Vi har alltid ätit såhär så våra barn äter det vi äter”. Grattis, men nej, det fungerar inte på alla barn. Så, nu fick jag det sagt.

ombresmoothie-8

grillad kyckling

tryffelbearnaise

13. Vad gjorde du för tre timmar sen?

Då vaknade jag och medan jag åt frukost tittade jag på ”gifta vid första ögonkastet – Australien” som nu finns på svt-play.

14. Vad händer de kommande tre timmarna?

Jag ska filma och redigera det, blogga och ringa en massa. Äta lunch ska jag också göra, jag tror det blir en lunchpromenad till salladsbaren i min lokala affär samtidigt som jag postar sålda affischer. livesimple

do more of what makes you happy

lodge life

Affischerna finns min webshop

15. Var ser du dig själv om 10 år?

Åh – jag hoppas att jag är vansinnigt stark, vansinnigt lycklig och driver en verksamhet där jag har kollegor! Mina barn är tonåringar (hjälp!) och kanske bor vi i ett annat hus men med liknande natur runt om om vi bor kvar i Stockholm. Åre är ett alternativ.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!