Välkommen till din nya favoritblogg!

Crescent hjärta uppochhoppa

Det anrika orangea, passionerade och kvalitetsmedvetna cykelmärket Crescent och Uppochhoppa.se är en perfekt match på många sätt. Därför kommer jag tillhöra team Crescent och således cykla och tänka orange på två hjul från och med nu. Jag är väldigt glad för detta samarbete som jag hoppas ska bli givande även för er, vi ska se vad vi kan hitta på för kul!

crescentsamarbete

Nytt cykelsamarbete betyder nya cyklar, så i helgen kunde man därför se mig cyklandes längs Sveavägen på två sätt. Först med leende och självklarhet, glatt växlandes och med feeling. Då satt jag på en Crescent marathon 29’ 140 – den cykel jag bland annat kommer att cykla cykelvasan på. I butik finns den nu som en midnattsblå skönhet men givet min förkärlek för orange så… ja, den som kommer bo hos mig får specialutrustning i form av annan färg. Marathon bär sitt namn eftersom den är utarbetad för just långloppen, perfekt för Cykelvasansatsning med andra ord!

Kort därpå cyklade jag två svajiga och aningens läskiga vändor på Crescent Giga, en genomarbetad landsvägscykel för tjejer för roliga racerundor. My gosh! Det är verkligen skillnad på att cykla mtb och att cykla racer, det är en sak som är klar. Men jag kan se tjusningen i även denna sortens cykling, det kan jag verkligen, och det är Crescents utmaning till mig! (Jag fick dock bilden av övningskörning på parkeringsplats för min inre syn, för att jag ska bli bekväm med nytt sätt att växla och sitta krävs annan plats än hårt trafikerade Sveavägen!)

mtbcitat

Att prova ut sin cykel hos en duktig cykelsportbutik är både bra och kul. Kul eftersom du får dela din glädje med en butikspersonal som (förhoppningsvis) är engagerad i dig och ditt cyklande, och bra eftersom du kan få hjälp med detaljer. Ramstorlek kan en oftast läsa sig till, men att provcykla, känna efter och få någon annans expertögon från sidan är riktigt vassa grejer när det sedan kommer till att slutgiltigt välja och att välja rätt. Jag fick fantastiskt fin hjälp av personalen hos anrika Cykelbjörk (numera tvåhjulsmästarna som driver vidare) på Odengatan 50. Trots att de från början fick reda på att de tyvärr inte skulle få sälja någon cykel till mig hjälpte de till, skruvade på och av pedaler, sänkte och höjde sadlar, finjusterade och hummade förnöjt och pratade glatt cykel i nästan en timme. Världsklass!

  1. Det är som två olika sporter, mtb och racer – båda med sin charm! (Men när man harvat runt på MTBen hela vintern, med dubbdäck och grejer på grusig landsväg – vilken känsla första racerpasset på våren är!)

    Får jag även passa på att fråga dig om/hur du tränade core under dina graviditeter? Jag tycker det är så svårt nu, för fler och fler coreövningar blir för tunga för mig redan nu i slutet på 1a trimestern, och jag vet inte vad jag kan ersätta dem med. Vill ju vara så stark som möjligt inför förlossningen och efteråt!

  2. Vad kul för dig, grattis till ett grymt samarbete! Jag cyklar inte för träningens skull, utan mest för att ta mig från punkt A till punkt B så jag kör på en hederlig gammal Kronan-cykel som jag köpte i 18-årspresent till mig själv.

  3. KUL Sofy, jag unnar dig allt som är orange! 🙂 Det ska bli roligt att läsa mer om Crescent också, de har ju inte varit så synliga i sociala medier – i alla fall inte i mina flöden. Hoppas du kan ge dem en bra skjuts. Och så hoppas jag att du ska gilla landsväg, det är ju mitt allra bästa! 😀

    1. Tack snälla! Ja visst har de varit lite för anonyma! Får se om vi kan bättra på närvaron. Mer orange cykelglädje åt folket!

  4. Kul och intressant! Cyklar kommer att vara centralt hos oss framöver, hela familjen är på väg till Cykelvasan 45… En rolig sak med att barnen blir äldre, att kunna göra sånt tillsammans 🙂

  5. Åh, så himla kul! Grattis! Crescent är fina hojar, förbundskapten kör en orange Crescent som jag klämde på för några veckor sedan, superfin. Ett märke som dessutom ger mig lite lyckligt fladder för min allra, allra första MTB var en Crescent. En silvrig Freke back in the 90’s. Nostalgi. Välkommen tillbaks till cykelvärlden, vi syns i långloppsspåret!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!