Middag på fem minuter, är det möjligt? Absolut! Här kommer middagshjälpen som löser middagen på ett nafs, dessutom vegetarisk, för de som tycker att det ger guldstjärna. Ni behöver inte bry er om att skära ut ett apelsinhjärta till er citron, det var en rest från ett annat fotoprojekt minsann, och uppenbart överkurs för en torsdagsmiddag där ni inte behöver bloggfota!
För att ha middagen på bordet om fem behöver du ha det här hemma:
- Färdig fylld färsk pasta – jag valde Giovanni Rana med basilika/pinjenötter
- Ett paket halloumi
- En ekocitron
- En tetra kikärtor
- Grekisk yoghurt
- En vitlöksklyfta, salt, peppar
- Bladspenat eller annan sallad
Koka upp vatten i vattenkokare, skär halloumin i skivor och lägg stekpannan som är på g att bli varm. Ta fram en mixer, halvera en citron och häll ner kikärtor från färdig tetra i mixern. I med pastan i kokande vatten på spisen, lägg en vitlöksklyfta, salt, peppar, turkisk yoghurt och pressa en halv citron ner i mixern och kör igång. Vänd halloumin, rör i pastan! Fram med lite bladgrönt och lägg på tallrikar, slå upp såsen från mixerbunken till en skål och duka bordet. Hepp – nu har pastan kokat klart! Durkslag, sedan upp på tallrik, lyft över färdigstekt halloumi och servera!