Välkommen till din nya favoritblogg!

Rumblebagutbildning

I söndags var jag på rumblebagutbildning under en intensiv heldag med kompetenta och kunniga makarna Sjöö, som står bakom konceptet. Rumblebag kan köras både i small group training, med PT-klienter, som del av cirkelträning eller som ett koncept i gruppträningsklass. Konceptet består av 30-minutersklasser som innehåller fyra delar. Uppvärmning, main course, dessert och nedvarvning/stretch. Efter uppvärmningen har man två högintensiva delar där varje deltagare kan och ska utmanas på sin nivå och övningarna innehåller ofta rörelser i flera leder samtidigt och i olika plan (uppåt /nedåt/utåt/inåt och med rotation).

rumblebagutbildning

rumblebagutbildning2

 

Konceptet innehåller en diger övningsbank med övningar som kan kombineras och sättas ihop i oändlighet, och dessa gick vi igenom och fick bra drillning i. Det märks att Michael Hansson Sjöö har varit med länge, otroligt generös med sin kunskap, men också otroligt ödmjuk, nyfiken och ja, ungefär exakt så som man vill att en utbildare ska vara faktiskt! Vi fick utrymme att tänka, testa, reflektera och fick justeringar, goda råd och tips löpande. Genom mycket praktisk övning under dagen bekantade vi oss med den störtsköna rumblebagen och var ganska helsålda när dagen var slut. Annika imponerade också på mig, det märks att hon har mycket pedagogik i sin bakgrund, hon är lyhörd och mån om alla deltagare – och för den delen också kunnig!

rumblebagutbildning3

Efter praktiskt och skriftligt prov och en hel dags drillning känns det som att jag fått en bra grund att stå på för att nu fortsätta öva, tänka, finjustera egna tekniken och sedemera börja jobba med rumblebag där det passar. Antagligen som del av cirkelträning i de klasser jag ska sätta samman för föräldralediga här på Värmdö under hösten som kommer. Och banne mig – visst ska vi försöka få till klassen på något träningsevent innan 2014 är slut!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!