Välkommen till din nya favoritblogg!

Middagstips

Korv med 100% köttråvara – de var bra de där korvarna från ekobiff! ( jag har annars en salsiccia med 95% kötthalt som jag gillar, som säljs på coop). Grädde, coctailtomater, tärnad paprika, basilika. Pastaskruvar. Välj EKO. Världsenkel middag, på typ en kvart. Bravo prinsen!

korvmiddag

Vi måste bli bättre på att köpa sallad igen. Nu kan man väl hävda att grönsakerna låg i maten, men ändå. Skärpning!

  1. Hej där!
    Sallad på vintern är knepigt. Det mesta är importerat och smakar faktiskt inte så mycket. Detta gör vi för att överleva 😉
    * Morotsstavar till allt! Stavar man 1 morot går det åt. Stavar man 5 går det också åt! (Vill passa på att slå ett slag för Widegrens ekologiska morötter från Gotland 😉 )
    * Hyvla vitkål med osthyvel. Ät med god vinegrette som man gör stor sats av (vit balsamvinäger eller flädervinäger är hemligheten …)
    * Lyxigare variant: Hyvla vitkål, strimla morötter med potatisskalare, toppa med rostade solroskärnor och granatäppelkärnor (svårt att hitta ekologiska dock…)
    * Riv rotselleri och toppa med valnötter. Ringla god olivolja på eller gör en dressing med fil och lite dijonsenap!
    * Rivna råa rödbetor blir jättegott med smulad feta eller lite chevre och rostade solrosfrön…
    Sparar det bästa till sist:
    * Hacka grönkål fint, blanda med lite rivet äpple och apelsin i bitar. Russin och solrosfrön om man vill. Jättegott!

    Snart är det vår och då kan man börja planera sin egen grönsaksproduktion i trädgårdslandet 🙂

    Ha det gott!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!