Välkommen till din nya favoritblogg!

Tabatatisdag (testa på en onsdag!)

Jag fick en så rolig kommentar igår. ”Skriv mer om träning!”. Ja – jag har också längtat. Här kommer mitt senaste träningspass, som blev cirka perfekt. Ibland har man tur med sig själv, eller så blixtrar man till med att ta fram kunskap ur ryggmärgen.

1) Ladda ner en tabata-app till din telefon, det finns de som är gratis, jag tror ”tabata-timer” som jag använder var det. Det är inte så noga vilken du tar.

2) På med inspirerande träningskläder, tagga till och knyt en näve. Nu djäklar! Ta dig till gym eller hemmaträningsplats där du har en kettlebell, en stång med vikter på och en liten flugvikt. Vill du träna hemma och inte har någon stång byter du ut övningen ”frivändning” till typ upphopp.

Varje tabata är 8 x 20 sekunder lång aktivitet, mellan seten får du 10 sekunder vila. I varje tabata har jag gett dig två övningar. Du gör först övning ett i fyra x 20 aktiva sekunder med vila mellan enligt klockan, sedan övning två. Tabata ett är färdig! Gå sedan vidare ner till Tabata nummer två med två nya övningar. Alltså, för att vara övertydlig: Passet startar med jumping jacks. 20 sek, vila, 2o sek, vila, 20 sek vila, 20 sek, därefter gör du mountaincklimbers. X 4 likadant – du reser dig sedan upp, trycker ”start” igen på tabatatimern och flyttar över ditt fokus till Utfall med twist…. osv tills du är färdig med sista dynamiska plankan. Då är du också varm och svettig och har endorfinpåslag.

tabatatisdag

Ifall du inte kan läsa min snabbt nerskrivna lapp:

  1.  Jumping jacks + mountain climbers
  2. Utfall med twist +skridskohopp
  3. Planka + sidoplankor (plankan i % ni vet…)
  4. Kettlebellsvingar + helikoptern (ligg på mage, raka armar, flytta en vikt från ena handen till andra i cirkelrörelse, lite som att du simmar, eller som en helikopter.)
  5. Armhävningar + enbensjägarvila (ta två ben om det blir tufft)
  6. Frivändning/upphopp + dynamisk planka (plankan i % ni vet)

tabata2

tabta styrka

Linne från Drop of Mindfulness. Superskönt och supersnyggt, älskar när det händer samtidigt! Tights Black milk. Linnet finns nu för 269 kr på Sportamore, normalt 399 kr, i grått och turkost. Bra deal.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!