Ett av mina bästa fest-i-vardagen-tips är att äta skaldjursmiddag. Igår blev det en sådan, som uppvärmning inför nyårsafton och som lite firande att vi haft en fin och mysig jul. Enkla skaldjur som kräver minimal tillredning och förberedelse men som smakar smaskens blev perfekt inramning till prat om 2014. Vad vi vill göra mer, och göra mindre.
På menyn: Hummer – serverad på amerikanskt vis med smält smör och citron. King crab legs (ungefär det dyraste som finns i fiskdisken, men det är så sjuhuhukt gott, och man behöver inte köpa så mycket). Avokado med skagenröra smaksatt med pepparrot, tunnbrödsrullestubbar med samma skagenröra. Min enda insats var således att smälta smör, skära upp citron, dela avokado och bre skagen på tunnbröd.
Kanske lite inspiration till er som inte hunnit förbereda nyårsmiddagen eller ens börjat tänka på den? Skaldjursplock till förrätt är en höjdare!