Välkommen till din nya favoritblogg!

Torskrygg med citron

En fiskrätt vi återvänder till i vårt hushåll är torskrygg med citron på klassiskt vis. Det här r en väldigt enkel paradrätt som är svår att misslyckas med. De goda smakerna sköter sig själva om man är varsam och väljer noga i butiken. En bjudrätt eller en vardagsrätt, lite beroende på hur man komponerar. Jag gjorde en supersmarrig ärt/yoghurtsås till som absolut ska göras fler gånger, recept på den kommer i övermorgon! Har man sparris hemma är det supergott komplement, vi plockar vår ur egen odling, de här som syns på bild var säsongens första. Så himla goda.

torskochpotatis

Torksrygg med citron, på mitt vis:

Torskrygg, en citron, smör, ärtor, potatis. Vitpeppar och salt.

Lägg tinad eller färsk torskrygg i ugnsfast form. Pudra över vitpeppar och salt, riv skalet av en ekocitron ovanpå fisken. Lägg eventuellt en klick smör på fisken också, det blir sällan fel. Låt fisken stå i ugnen ca 15-20 minuter – den ska inte gå för länge så den blir torr och tråkig.

Koka potatis.

Tina ärtor, jag köper Findus svenska sort som heter Ebba, de är söta och goda och grymt prisvärda i stor fryspåse.

Smält smör på låg värme, så det blir genomskinligt – ös bort det grumliga.

Servera torskryggen med ärtor vid sidan, kokt potatis och skirat smör, en eller två rejäla citronklyftor på varje tallrik att klämma över den härliga rätten.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!