Välkommen till din nya favoritblogg!

Vandra med barn: Vandringsskor för barn, Viking Rask junior

Jag har skrivit en del på temat vandra med barn och också om vandringsskor för barn. Det som är roligt är att barnen blir större vilket bjuder på fler och längre vandringsmöjligheter och nya tips att skriva om. Längre ner hittar du länkar till de andra blogginläggen om att vandra med barn!

Vandringsskor för barn – tänk på detta

En lyckad fjällvandring, eller vandring oavsett terräng kräver bra vandringsskor som sitter skönt på foten. Jag tänkte att vi skulle prata lite vandringsskor rent allmänt och också specifikt, då jag vill tipsa om ett par bra vandringsskor för barn; Viking Footwears Rask junior GTX!

Tips vid val av vandringsskor

  • Bra grepp mot halt underlag
  • Membran som håller foten torr men tillåter den att andas
  • Stabilitet över ankeln (större krav ju tyngre du ska bära)
  • Sitta skönt på foten!
  • Välj en lätt känga  – särskilt viktigt för barn
  • Mät fötterna och addera en dryg centimeter, skons innermått ska alltså vara 1 cm större.

Vandringssko för barn – RASK junior GTX

Modellen ovan som jag vill tipsa om heter Rask och det är precis som det ser ut; att jag och stora E har vandringsskor som matchar. Vandringsskon Rask junior är en barnmodell, inte en krympt vuxensko (detta är viktigt då barns fötter skiljer sig från vuxnas) men har samma yttre design som vuxenmodellen Rask. Mini Me och jag kan alltså ta på oss likadana skor i hallen.

Rask junior görs i storlek 28-39 och har GORE-TEX membran, tekniskt meshmaterial, mellanhög design som stöttar och ger support för ankeln, sluter tätt mot lera, extra förstärkning på skons nedre del, en innersula som andas och en yttersula med bra grepp.

>>> RASK Jr GTX finns i tre färger; svart, blå och vinröd/orange

 

I höstas vandrade jag mina första steg i vandringsskorna Rask, som snabbt blev en storfavorit. Jag har dem i både modell med spikes för vinterbruk (svarta) och utan broddar (vinröda), något som varit avgörande för turer upp till Totthummeln under senhösten och utan broddar. När snön nu sakta försvinner och sommarplaner tar vid tänker vi medvetet välja att promenera ännu mer i våra Rask, stora E och jag, för att gå in dem ordentligt.

Vandringsplaner tar form

Just nu sitter vi i startgropen för att planera några av sommarens dagsturer och vi har tagit den första promenaden i vandringsskor. Stora E’s klass heter Blåhammaren och parallellklassen heter Sylarna. Japp, i Åre har klasserna namn efter fjällstationer! Blåhammaren, 12 km från Storulvån dit vi kan åka med bil, är en av sommarens självklara vandringar som vi nu börjar att ladda för.

Just nu divideras det om vi ska göra denna vandring till Blåhammaren bara hon och jag, och sova på fjällstationen eller i tält, eller om vi ska ta med oss resten av familjen. Eller kanske vandra med några kompisar… Frågan är om det är obligatoriskt med Rask(a) fötter?!

Mer handfasta tips kring att välja sko:

>>> Vandringsskor för barn –  så väljer du rätt sko

>>> Köpa vandringskängor och vandringsskor 

Vandring med barn i Lofoten:

>>> Tjeldbergtind

>>> Hoven

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!