Välkommen till din nya favoritblogg!

Allt pekar vinter nu!

Utanför fönstret är berget svart och himlen en varm ljusblå nyans. Där Åresjön tar slut bort mot Duved och solen försvinner bakom fjällen lyser en orange rand. Det är mörkt men ljust på samma gång, så som det är när dagen varit strålande sol och klarblå himmel. I morse var det minus tretton och sedan helgen har snökanonerna sprutat försäsongens snö. Vid lucia är det tänkt att säsongen startar och ja, det längtas nu.

Jag har börjat styra in min träning mot tyngre benstyrka blandat med styrkeintervaller ungefär lika långa som en skidbacke. Alldeles strax ska jag iväg på en försäsongsträningskväll på sats Åre med workshops. Superkul att få input från andra!

Läsa mer om träning för skidåkning utför:

Träning inför skidsäsongen del 1

Träning inför skidsäsongen del 2

Träning inför skidsäsongen del 3

Det mesta pekar vinter nu

Jag går igenom barnens kläder och underställsläget, sorterar sockor och vantar. Hämtar pulkor, snowracers och vinterstövlar från magasinet. Tänker träning på gymet för starka carvingsvängar och försöker komma ihåg att stressa hjärtat både för hjärnan och för längdåkningen skull. Tror att vilken dag som helst lägger jag undan datorn och tar mig en halvdag i Vålådalen för premiär! Ja, där ligger faktiskt längdspåren och skateytan är fin säger de som testat. Måste bara valla lite glid på skateskidorna…

Smörjer huden med fetare kräm eftersom luften blir torrare och laddar, laddar, laddar. Nu är det officiellt vinter och jag älskar det.

Det pågår en stor pepp för skidåkning i byn samtidigt som skridskosäsongen har startat. Just skridskor är något jag avvaktar ett år till – jag har förståelse för att det säkert är härligt men att blanda in ännu en utrustningstät sport så som läget är nu med förvaringsbrist, nej, då väntar jag på snön!

 

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!