Välkommen till din nya favoritblogg!

Ett öppet brev till yoga

Hej Yoga!

Vi ses ibland. Min ambition är större än frekvensens utfall och det är faktiskt bådas fel. Jag vill egentligen träffa dig mer, komma närmre, ha bättre kontakt. Det är bara så väldigt jobbigt varje gång och också så väldigt olika. Kan det inte bara vara stabilt med dig?

brev till yoga

Vissa gånger kan jag känna det där som de inbitna kanske känner varje gång? Att nu är det enda som är, och att i det rummet kan inget hända. Att allt svävar men är på plats med en självklar tyngd, om du kan förstå hur jag menar? Andra gånger är det förbaskat svårt att koncentrera sig och det kan inte bara vara mitt fel. Vägledning som inte är pedagogisk eller med en för angelägen röst om att hala in mig. Då slår jag ifrån mig och vill inte vara med.

Det finns kanske 400 sorters varianter och alla är speciella. Rörelserna heter vackra långa ord och på dubbla språk och när yogalärare envisas med att prata endast yogans heliga kodspråk blir jag blyg. När det bara är raka rör och power med direktiv som ett beat blir det opersonligt och jag känner mig lurad på min yogaupplevelse. Dubbelt, som du märker.

Jag ogillar att det ska böjas och lirkas och stannas kvar. Jag gillar balanspositioner och att utmanas och behöver den djupa stretchen. Andetag som landar i magen och en ryggrad som masserats inifrån. Twisting triangle pose – hela min uppenbarelse vill fly fältet – tal om Atha – commitment. Hela jag vill ge upp mig själv och bli en yogi.

Ibland får du mig att le och bara må bra och känna mig stark och oövervinnerlig. Jag älskar dig då. Ibland får du mig att dra efter andan och känna att hit men inte längre, jag vill inte ha dig här. Du påverkar med sekvenser och diagonaler och att sjunka längre ner. Med kontakt och vila, med flöde och ljus.

Hej yoga. Jag har ett klippkort nu som jag skulle använt massor i december och hittills har jag använt det en gång. Den första gratisgången. Det är kanske inte du utan mest jag, men det känns som att du är så krävande? Du tycker att jag måste släppa in dig så himla mycket för att det ska vara på riktigt och jag vet inte om jag vill ha dig där. Kan du inte bara vara en träningsform as any other? Måste du in under huden varje gång?

Om du lovar att tagga ner lite så lovar jag att använda mitt klippkort i januari. Men då får du lova att inte be mig att andas sådär störigt genom näsan för det är faktiskt det konstigaste jag vet med dig.

Ja, vi se väl då? Där har du ambitionen igen. Nu återstår att mäta frekvensen.

XOXO

Ps. Jag gillar verkligen dina doftljus, mjuka linnen och kloka citat.

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!