Välkommen till din nya favoritblogg!

Livspusslet

För 30 sekunders sen ställde jag, iförd träningskläder, in en plåt bullar i ugnen. Jag gillar att baka, är dålig på att städa.

På en lunchtimme när man jobbar heltid hinner man bli svettig och skapa mjölksyra. Om man vill. När en bebé sover och man är föräldraledig hinner man alldeles säkert dammsuga/moppa/lagabarnmat/sortera kläder eller fikandes prata bajskonsistens. Jag vet lite om det.

Vår bebé äter allt som oftast ekologisk barnmat från burk. Tar man i mycket när man tränar får man fina resultat. Jag äter fort och är bra på att fatta beslut. Det finns fotoalbum som behöver beställas. Träningskläderna jag tog på mig kom inte – surprise – från en garderob utan från en ren tvätthög i riktning ditåt. Bullarna börjar lukta gott nu!

Hemma hos oss ligger det tvätt i drivor i tvättrummet. Rent för sig, smutsigt i färgsortering under bänken. Det var ett tag sedan jag vattnade våra blommor men pelargonerna blommar. Vi försöker veckohandla och den som är föräldraledig bossar över maten vi äter – som bebén snart kommer äta när salt blir okej. Jag bloggar på tid från mitt sömnkonto eller 45 minuter SL åt vardera håll. Det är viktigt med vilodagar.

Jag vet glädjeruset i vasaloppsmålet. Har fullständig koll på tittut-lek, krypjakt genom hallen och roligaste sången. Kan och välkomnar känslan av mjölksyrestick före föräldraledighetsfika. Får blöta pussar från solstrålebebé som älskar att vara där det händer.

Bullarna är klara. Jag ska ut och springa. Ikväll ska jag och min prins dammsuga/moppa/plocka. Äta tre bullar var och någon ska slänga ut de 457 livspusselbitarna som livet består i för en ny vecka. Antagligen får symaskinen stå kvar på vårt vardagsrumsbord en vecka till. Vem vet om en minut blir över för att sy en kudde. Båda har fullständig koll på att Garmin som ligger bredvid ska laddas och att bärstolen står under trappen i hallen.

Livspusslet. Vi har god kondition, lyckan i blodet och bullar i magen. BRING IT!

 1. Bra skrivet, bra pusslat! Även om man inte har barn är det ju vissa saker som får ”styrka på foten” till förmån för träning, dammråttorna härjar ofta fritt osv 😉

 2. hihi. underbart och hög igenkänningsfaktor från…förut! Har du inte en liten leksaksbil också i handväskan? Pussla på – det är många bitar, stort pussel. Man önskar ibland att det är färre- typ fyra men det finns ingen utmaning att lägga det liksom. 1000- bitars skareva men se till att det är massa blå himmel att vila lite i också! Heja!

 3. Haha, roligt! Påminner om mitt liv också 🙂 Särskilt det där med symaskinen… Men häromdagen tog jag äntligen ner den i källaren, efter att den ockuperat matrumsbordet alldeles alldeles för länge!

 4. Känns igen här med! Och imorn börjar nästa nivå; två heltidsarbetande och relativt hårt tränande. Och förskola och att undvika sjukdomar med mera med mera. Men det är ju ändå ingen som ser om det är lite stökigt hemma. När mn bjuder hem folk kan man ju skyffla undan det värsta liksom 🙂

 5. Framför allt – vad härligt att man faktiskt KAN prioritera, och funderar över vad man vill att livet ska bestå av. Och skiter man i resten eller vad andra förväntar sig! Bra skrivet, fint flöde, och framför allt – inspirerande för en som varken har bulle i mage eller ugn (än)

  Allt gott, sjuttsingen vad trevligt ni verkade ha det i Danderyd! Mera mera!

  Tack för senast!

  Emilia

 6. Sticker in med ett kanske lite drygt tips; låt de vuxna salta på sina tallrikar i efterhand så kan bebisen äta familjens mat från början. Bonus: vi har slutat ”slentriansalta” och minskat saltkonsumtionen vilket inte är helt fel.

  1. Ja, bra. Vi använder en hel del kryddor, ofta blandningar där salt ingår, men om ett tag är det exakt så somdu tipsar som vi tänker!

 7. Kul läsning :-). Dock tycker jag att det ser lite väl välstädat ut så ni lyckas nog livspussla riktigt bra verkar det som :-).

 8. Japp detta känns igen. Då jag och min man har en liten och tränar mycket. Men något insiktsfullt inom mig säger mig ändå att detta är ingenting jämfört med om vi ska/kan/vill få ett barn till och dessa blir äldre. Jösses! Det skall köras till aktiviteter, köpas presnter till fröknar/kompisar, ”till helgen får vi besök- måste planera, städa och handla inför det, köpar nya gummistövlar (och allt annat), packar gympapåsar/picknik och tusen andra saker som medföljer med fler och större barn.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!