Välkommen till din nya favoritblogg!

30 minuter benträning

Om du har en halvtimme och en kropp (vilket jag är ganska övertygad om att du har) kan du förmodligen köra detta träningspass redan idag. Det är ett pass som går att göra utan vikter, men om du är igång med träning tycker jag att du kan langa på hantlar i utfallsstegen och kanske ett gummiband på höftlyften och en viktskiva i sidoutfallen. Sträva efter att göra övningarna med stor noggrannhet och med mycket power. I enbensknäböj är det helt OK att hålla i något när du ska upp och fokusera på bromsningen nedåt. Tänk på hur ditt knä förhåller sig i relation med din stortå, låt inte knät ta genvägen att böja sig innanför stortån utan tryck knäet utåt när du sänker dig ner. Att knät passerar framför tårna gör ingenting om du inte tidigare har dragit av ett korsband. Det där med knä framför tå är en gammal seglevad myt som det inte finns vetenskapliga belägg för om dina knän är skadefria.

30 minuter benträning från mig till dig

Gör övningarna som en cirkel två varv med 8-12 reps per övning och lite vila mellan, eller kör dina två set och vila mellan för att sedan gå över till nästa övning. Har du mer tid eller jobbar på snabbt kanske du hinner tre set! Sidoutfallen, enbensknäböjen och höftlyften görs två set på varje ben med 8-12 reps de med.
30min-bentraning

Detta benpass är ett utmärkt pass för löpare då inte mindre än fyra övningar av fem är enbensövningar. Jag brukar alltid säga det på mina löpklasser att löpning är en enbensaktivitet, du landar och skjuter ifrån och är på ett ben i taget hela tiden, vilket gör att det är i enbenta rörelser du måste vara stark.

Testa gärna passet och återkom, jag ska själv köra det i veckan som komplement till ett löppass med korta intervaller.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!