Välkommen till din nya favoritblogg!

Helkroppspass Power on: 21-15-9

Att träna i ett fallande antal repetitioner är ett skönt sätt att jaga på kroppen att ta ut max. Inom crossfit är 21-15-9 en vanlig kombination och det tänket hämtade jag inspiration från till mitt egna måndagspass som jag döpte till ”power on”. Min träning handlar om att trycka igång fysiskt för att skapa lugn mentalt.

Tanken var att tröska igenom kroppen och få upp hög puls men utan att lyfta särskilt tungt då jag just nu är lite rädd om mina leder.

Ett snabbt helkroppspass

Jag jobbade med stor mjuk boll: 6 kg på wallballs, min kettlebell vägde 20 och 24 kg, ballslambollen vägde 5 kg (den enda boll som inte studsar på gymet väger så, hade kunnat haft tyngre!) och eftersom jag har notoriskt svårt att både följa recept och egna träningspassupplägg kom jag mitt i på att byta armhävningar till pull ups, så jag gjorde det, men fick till 3 x max med gummiband istället för 21-15-9. Oh well.

så gör du!

Fyra övningar i cirkel. Fallande repetitionsantal. Första varvet gör du 21 repetitioner av samtliga fyra övningar, du går alltså vidare till nästa övning nedåt på bilden ovan. Varv nummer två börjar högst upp vid wallballs, men då gör du 15 repetitioner istället för 21. Sista varvet är du nöjd och glad med bara 9 repetitioner in i mål!

Tanken är att du inte ska vila, eller vila när du absolut måste. Sätt gärna en timer att tävla mot men kom ihåg att korrekt utförande alltid vinner före tidshets!

Kort och snabbt kan förlängas:

Detta passet river du av snabbt och lätt (nåja), addera övningar om du har en längre stund tillgänglig eller fortsätt passet efteråt. Power on-passet är också en perfekt pulshöjaravslutning på ett träningspass som inledningsvis haft annat fokus, rörlighet kanske.

Till mitt eget pass lade jag till två axelövningar med hantlar och två övningar core innan jag nöjt tackade kroppen för fint deltagande och en bra insats. Innan jag drog igång den högintensiva delen körde jag just en rörlighetsuppvärmning. Power on landade lagom och fint med träningsvärk hos mig, främst i framsida lår!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!