Välkommen till din nya favoritblogg!
magövning med miniband

Magövning med miniband

Den här magövningen med miniband är en favorit till mig då den tar bra både på mage och höft. Du behöver jobba hårt med att stabilisera ditt bäcken och höft, därför ger övningen också en touch av antirotation. Övningen passar dig som har bra koll på din aktivering av transversus – djupa tvärgående magmuskeln – och vill ta ett steg upp från exempelvis övningar som att doppa hälen eller att cykla nedåt med benen i ryggläge, men som känner att fällknivar blir rejält påfrestande. För löpare är den suverän givet att du jobbar med ett ben från kroppen i taget, simulerar ett löpsteg där mage, core och höft behöver vara aktiverade för att stabilisera.

Utförande: Ligg på rygg med benen uppdragna och knäna i 90 grader. Placera ett miniband runt dina fötter. Aktivera din bäckenbotten och dra naveln mot ryggraden, tryck sedan ena benet framåt till helt utsträckt medan det andra benet hålls kvar. Du spänner då ut minibandet och får ett motstånd i rörelsen som du behöver hantera genom hela övningen. Fokusera på att hålla ett och samma avstånd mellan fötterna så att minibandet inte drar dig i riktning inåt mot mitten när det spänns.

magövning med miniband

eskickoffseptember-35

Den här övningen passar väldigt bra i tabataform, i cirkelpass eller som en övning att ta till innan du går till tunga plankor eller magövningar med fötter eller händer i TRX, således en övning som passar många och som de flesta hittar en bra aktivering i!

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!