Välkommen till din nya favoritblogg!

Bästa tabatapasset

När jag råkade komponera det bästa tabatapasset jag någonsin kört då måste jag uppmana er att testa på. Jag har försökt skapa mig en liten hemmaträningstisdagskvällstradition (ordet!) och hålla den till tabata. Därav tabatatisdag i rubriken i mitt block.

Det här tabatapasset med fokus på ben/bål/kondition är faktiskt ett grymt löpstyrkepass. Jag uppmanar er också att inte bli helt ”men vadå, fotstyrkeövningar – nu får hon skärpa sig!?” för det är ett jäkligt juste inslag. Inte bara för att du vill dö en smula efter burpees, utan också för att dina fötter verkligen behöver det. Hur du märker det? På sendraget du får när du böjer tårna.

Du behöver en telefon med tabataapp, om så är du good to go! Kör igenom en tabata (aktivt x 8) för varje punkt, skaka ur och tryck på start igen och gå direkt på nästa övning.

tisdagstabata

  • Enbensbenböj. Jag körde dem som pistols och höll i båda händerna med junglegym och med all rätt drog jag mig upp ganska mycket. Övning ger färdighet. Jag bytte på hälften, dvs efter fyra intervaller på ett och samma ben.
  • Plankanvarianter. Rak, sidoplanka, lyfta ena ften i taget, gunga lite…
  • Utfall med bakre benet högt/i jungelgym/trx. Jag körde i jungle gym. Dra in naveln mot ryggen och fokusera.
  • Burpees. YES YOU CAN!
  • Fotstyrkeövningar (ha koll på dessa innan du börjar, annars blir det inte så effektivt)
  • Mountainclimbers. Så jobbigt. Du kan variera mellan att stå på underarmarna och på raka armar som i en armhävning. Det behövde jag. Du kan också dra knät snett in under kroppen, mot motsatt sidas armbåge.
  • Jägarvila mot vägg. Man tror att den blir enkel. Det blir den inte.
Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!