Välkommen till din nya favoritblogg!

5 bilder från veckan

Utbildningen jag läser har haft sin näst sista platsträff i Östersund, med grymma föreläsaren och journalisten Anton Berg (podden spår, P3dokumentär) och jag blev SÅ inspirerad! På lunchen gick jag ner till Storsjön, vände ögonen mot solen och kisade mot våren. Såhär såg det ut:

Efter utbildningsdagarna hade jag en till carving clinic, och åkte sedan samma dag nattåg söderut med min familj. Barnen var sjukt peppade på hela ”sova på tåg-grejen”. Det är ju faktiskt en ganska spännande grej att somna på en plats och vakna på en annan. Vi körde fredagsmys på räls, med film på ipad och jag och A tog varsitt glas rödvin och la upp fötterna.

Framme i Eskilstuna hade vi en lugn helg där jag passade på att springa mysjoggspass i snöblandat regn och träna pannbenet att gilla mycket väder lite extra. Jag laddade helt enkelt löpturen med leenden, positiva tankar och en stark känsla – som kommer göra att nästa gång jag har planerat att springa och vädret är mycket väder kommer min kropp känna igen det som ”aha, det var ju det där jag gjorde som var kul och härligt”. Det kan låta knas men det fungerar fint, och faktiskt – så tyckte jag också på riktigt att det var väldigt härligt att rasta benen i min barndoms skog. Har du också upplevt att det är lite mer speciellt att återvända och springa där man tidigare spenderat mycket tid men för länge sedan?

I måndags begravde vi min mormor. Det var fint och ledsamt och jag bar hennes silverarmband runt min handled. Jag skrev om historien bakom det speciella armbandet som är unikt i sitt slag i inlägget mormors medaljer.  I och med domänändring och bloggflytt har en massa kommentarer försvunnit ut i något slags internetuniversums svarta hål vilket känns tråkigt, för jag minns att många berättade fina historier som kommentarer till det inlägget.

Vi passade sedan på att besöka Ingarö en supersnabb sväng på vägen innan vi tog tåget hemåt. Stora E fick ha kramkalas med sina gamla klasskompisar och lilla E besöka sin förskola. Det var väldigt olika hur de reagerade, där min fyraåring mest tyckte att flytten till Åre var onödig och känslan av att blivit rövad sin plats tog överhand kunde stora E sortera intrycken och mer inse att hon nu hade dubbelt, både gamla och nya kompisar. Svårt det där!

Efter en hel dag på tåg hemåt i onsdags kastade jag mig till gymet och rev av intervallpasset 6 x 2 minuter. Det fanns mycket i kroppen som jag ville rensa ut, bland annat har min pappa legat på sjukhus och även om han är utskriven och OK nu sätter sådant fart på perspektiven. Begravning, sjukkhusbesök och så en hel dag på tåg… bra coctail för att riva av intervaller med högt tryck.

Löpbandsintervaller ger en skön känsla av att checka av och bara genomföra. Att låta benen mala på medan sekunderna tickar ner med full kontroll över hastigheten på bandet är något jag tycker är skönt.  Jag använder appen intervals pro som jag tycker är suverän, om du inte har en egen favorit!

Igår körde jag slutligen en ny carving clinic med sportlovsfirare här i Åre, fixade en massa administrativt arbete och sedan hade vi vänner på besök på kvällen och idag är det fredag med jobb, gymet och så i eftermiddag en nätverksträff för kvinnliga företagare i Åredalen. Det passar ju bra, på internationella kvinnodagen och allt!

 

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!