Välkommen till din nya favoritblogg!

Bilder från längdlägret i Falun

Hur gör man när man varit försvunnen från sin blogg i en halv evighet? Man bara tar fart och berättar vad man varit upptagen med, ungefär så. Här kommer därför en hel bildbomb från längdlägret i Falun!

Helgen började med att jag höll ett fyspass. Tre övningar i varje block, tre varv av de tre övningarna och totalt tre block. Tre-tre-tre och ofta körde vi också tre repetitioner per sida av varje övning. Jag byggde ett pass med stabiliserande och stärkande övningar med fokus på längdåkningens kravställning; stabilitet i höft, stark core, enbensstyrka. Utöver det adderade jag skön rörlighet för att få loss stelhet från resan.

Testa att göra övningen draken; och ha en hantel i diagonal handen mot ben, som du gör ett lyft åt sidan med. Nytt krav på bålstabilitet! (här utan hantel)

Planka med diagonalt lyft av hand och fot samtidigt. Upp och håll tre sekunder i stabilitet, sänk ner.

Courtseyutfall till en stabiliserandebalansövning och nedan, en sidoplanka med bendrag där undre benet kommer fram.

Längdpass lördag och söndag

Det handlade ju egentligen om att vara på snö, så på snö var vi. Lång lördag med flertalet teknikgenomgångar och många skratt. Helena visar och förenklar, jag stöttar och peppar och bästa deltagarna testar och finslipar.

Vi filmade och hade filmgenomgång på lunchen. Att se på film hur man gör är för många en aha-upplevelse och ger klarhet för nästa pass. Diagonalteknik, stakning, staknig med frånskjut. Att kliva i och ur spår i nedförsbacke, att trampa runt i en nedförsbacke som svänger, eller att ploga med ett ben – cdessa övningar skapade ny stabilitet och balans på skidor. Mer glädje, skratt och självförtroende fick samtliga på köpet!

Vi åt lunch och mellis på Lugnet, samt varm saft som jag hade med i spåret. Att värma sig lite med det mellan teklnikpassen är härligt och energigivande. Middag åts på lördagen på Scandic där vi bodde, fem minuters promenad från spåren. Jag är så glad att ha de härligaste och trevligaste deltagarna (som vanligt!) som alla bidrar med så mycket energi och gör varje läger lyckat!

Filmat hemmaträningspass

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!