Välkommen till din nya favoritblogg!
snickersbollar

Snickerskaka och snickersbollar

Snickerskaka och snickersbollar är extremt sött, och också gott. Den hembakade varianten av snickers, blir en snickerskaka som är mindre processad och garanterat mycket billigare än att köpa på sig snickers från butiken.

Snickerskaka och snickersbollar, lätta att göra hemma!

Man kan göra snickerskaka på olika sätt, och mer eller mindre likt orginalet med kolasås och jordnötter och hela tjottaballongen. Här följer mitt recept som blir lite nyttigare än vanliga snickerskakor, men knappast något hälsobakverk. De fungerar dock väldigt bra om man vill ha något snabbt och gott i energiväg i kylen, och blir väldigt bra i bollform! Snickerskakor är väldigt märktiga och stora rutor är således helt onödigt. Små snickersbollar blir toppen till fika!

snickersbollar

Snickerskaka som snickersbollar, mitt recept:

  1. 1 burk jordnöttsmör
  2. 0,5 dl sirap
  3. 6-8 dl cornflakes, Special K eller liknande, jag brukar variera här, ibland grova flingor, ibland har jag också i någon dl mysli!
  4. Topping: 250 g smält mörk choklad, ev jordnötskross och flingsalt

Värm ingridienser 1-3  i en kastrull så att det smälter, men akta så att det inte bränns eller kokar. Häll ner cornflakes och rör samman så att cornflakesen går sönder ordentligt, och du har en massa. Tryck ut massan på baklåtspappersklädd plåt om du vill göra bars, eller låt smeten vara i kastrullen varifrån du kramar små bollar.

Smält 250 gram mörk choklad i vattenbad. Rulla dina bollar i den smälta chokladen, eller täck kakan du gjort med chokladtäcke. Förvara i tätslutande burk i kylen eller i frysen!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!