Välkommen till din nya favoritblogg!
tacogratäng

Tacogratäng – den är så god att jag kan dö

Influerad av en rubrik som fladdrade förbi och löd tacogratäng gjorde jag just tacogratäng till middag igår kväll. Efter en snabbgoogling av ett recept som jag ändå inte följde och googlingen skedde efter att jag åkt och handlat grejer (hur svårt kan det vara-attityd) så blev min tacogratäng gjord på detta sätt:

Tacogratäng a la Sofy – som femåringar kan dö för

Det ser ut som många moment, men jag tror attt jag helt enkelt följde en retoriskers råd. ”Skriv som om de som läser är lite lätt dumma i huvudet”. Då kommer de förstå. Eh? Men jag tycker du är smart. Du är ju här!

 1. Sätt ugnen på 180 grader
 2. hacka en röd lök
 3. hacka tomater
 4. hacka en gul paprika
 5. Stek ca 1000 gram köttfärs i en stekpanna tillsätt en påse ekologisk tacokrydda (den utan konserveringsmedel i silvrig påse, oklart vad den har för namn)
 6. Ha i en ask naturell philadelphia och en ask philadelphia smaksatt med vitlök och örter (oh well, det blev gott) – rör samman.
 7. Häll upp köttfärsröran i en ugnsfast form. Strö över tomathack, rödlökshack och paprikahack
 8. Strö över en burk majs och en burk chunky salsa (kan uteslutas)
 9. Tryck ner nachochips till hälften, ganska många – gå på känsla
 10. Strö över riven mozarella eller annan ost av valfri smak
 11. Sjuts in i ugnen i ca 10 minuter – till osten smält
 12. Servera med gurka, gräddfil och mer nachochips

tacogratäng

Med tacogratängen på bordet, storslam:

Superlativen som följde?! Jag kan knappt tro att det är sant. Den lilla tog om och den stora tog om flera gånger och de vuxna inklusive undertecknad mumsade nöjt.

 • ”Det här var den godaste maten du någonsin lagat mamma ” och
 • ” Kan jag få äta den här maten varje dag hela livet?” och
 • ”Jag DÖR så gott det här var, alltså, shit på riktigt!” (5 going on 15? samma barn står för alla citat).

Efteråt fick jag viskningar i örat att jag kunde få komma till förskolan och laga den här maträtten och att det var den nya favoriträtten och ja, idag fick jag en ny påfyllning komplimanger för mina tacogratängskills när vi nyss åt resterna till lunch. Vi ska tydligen äta det här ofta, bättre än pannkakor och köttbullar med makaroner och hon dog igen på hur gott det var.

 femåringen som inte äter nötfärs älskar härmed tacogratäng

Tacogratäng är alltså det nya som seglat upp högst i topp och då är det nästan min plikt att ge dig chansen att bli lika poppis om du någon gång lagar mat till en snart femåring. Tilläggas ska sägas att barnet som sa superlativen inte äter köttfärsås pga äckligt och kategoriskt inte ätit köttfärs i tacos utan tidigare mest petat.

Testa således med fördel ovan recept på tacogratäng på barn som hatar nötfärs. Storslam är möjlig.

namnlost-2

Först ett träningspass för benen ( fredagsfys benfokus) och nu kanske middagsreceptet. Känner starkt att jag gjort min plikt som bloggare och inspiratör idag!  // Nöjd 82

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!