Välkommen till din nya favoritblogg!

Fyra steg till Pull ups

Jag har ju skrivit en del om pullups på sistone, då det varit och är ett fokusområde för mig. Jag tänker här igen att vi går igenom fyra bra och ganska nödvändiga steg till att kunna göra pullups.

  1. Aktivt häng och passivt häng: Att bara hänga och ha sin vikt i händerna är en helt supernödvändig bit i pusslet att kunna göra pullups, jag är säker på att ni håller med. Sträva efter att kunna hänga minst 30 sekunder, förläng till att kunna klara 45 – 1 minut – 1.30 osv . Att bara hänga passivt kommer inte kunna ta dig uppåt mot stången när det är dags för det. Jobba i aktivt häng där du från ett uthängt läge kommer bak och ihop med skuldrorna och lite fram med bröstet, som också vinklas bort från stången. Du blir lite bakåtlutad.
  2. Häng i toppläge. Ta dig upp och häng statiskt i toppläget med hakan ovanför stången så länge som möjligt, Ladda för at klara minst 10 sekunder.
  3. Excentrisk pull up. Hoppa upp (eller ta dig upp med gummiband) och sänk dig långsamt ned. Om du använde gummiband på vägen upp, ta ur fötterna ur bandet på vägen ner.
  4. Hängande rodd. Ha en stång fäst i ca midjehöjd, som du med raka armar och fötter vilande på marken ska dra dig mot med bröstet.

pullups

Här är första: pullups eller chins? och här ett bra styrketräningspass för dig som har pullups-fokus!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!