Välkommen till din nya favoritblogg!

Tabatapass för gravida

Här kommer ett tabatapass som är anpassat för gravida. Tabata är en bra träningsform som lätt kan anpassas efter dagsform, man behöver inte maxa så som tabataträning ursprungligen är tänkt att utföras utan det går utmärkt att träna anpassat efter en graviditet.

Nåväl. Tabatatisdag för tusan! Jag släppte soffan (efter att ha slumrat en kvart under Bolimbompa – oh the glamour!) och drog på träningskläderna. Äntligen, äntligen prio för kroppen. Tabatapasset jag satte samman är självklart anpassat för gravida och jag hamnade väldigt rätt mot vad jag fixar just nu. Lite sammandragningar på slutet, lätt röda kinder, puls som steg ”lagom” och lite mjölksyra i arbetande muskler sista tabatarepetitionerna. Perfekt! Jag tänker att jag ska köra detta pass en gång i veckan nu framöver, och se om jag kan hänga i eller kanske till och med bli starkare!

tabatatisdag

Tabatapass för gravida:

Använd en tabatatimer på din telefon. Varje övning körs genom en hel tabata – dvs samma övning från start till mål på timern. Totalt startar du appen sex gånger.

 1. Benböj med axelpress. Jag höll i trekiloshantlar. Ner i ett benböj, res upp och lyft hantlarna mot taket.
 2. Höftlyft. Utan vikt, man kan ha en handduk som man klämme rfast mellan knäna för extra stabilitet.
 3. Sittande rodd med gummiband. Nyp ihop skulderbladen ordentligt!
 4. Benböj med bicepscurls. Jag använde gummiband som jag stod på och höll i händerna. Ner i benböj, på uppvägen/uppe gör du bicepscurl med båda händerna samtidigt. Ner igen.
 5. Axelkombination. Jag använde trekiloshantlar. Hantellyft åt sidan vävs samman med en annan favoritövning som jag inte har något namn på: Hantellyft åt sidan, stanna i uppeläge, armbågarna stannar strax nedanför axelhöjd. Nu är handflatorna riktade neråt. Koppla på skulderbladen/baksidan. Rotera nu axlarna lite till bakåt och armbågarna neråt,  och för händerna bakåt/uppåt ovanför huvudet och handflatorna och underarmarna är nu riktade är framåt istället för neråt.
 6. Diagonallyft med arm och ben, stående på alla fyra.

tabata för gravida

Nyttja gärna detta tabatapass för gravida!

 1. Bra pass! Blev sugen att köra direkt, men jag får vänta till imorgon. Jag är inte gravid längre heller, men som relativt nybliven mamma låter övningarna perfekta att kombinera mina magövningar med. Nu ska jag fortsätta natta min tremånaders dotter. Har en flicka på 2,5 också så det ska bli väldigt intressant att följa dig och se hur ditt liv blir med två barn med ungefär samma åldersskillnad som mina. Tack för din fina blogg som jag troget har följt i några år nu. Den är en av de allra bästa bloggarna i alla kategorier!
  PS. Vad fin du är med magen!

  1. Grattis Veronica! Vad kul att höra att du blivit tvåbarnsmamma och är igång med träningen redan! Och TACK!

  1. Du kommer sannolikt få olika svar från vem du frågar, beroende på hur de har gjort. Jag skulle kanske inte göra tungt belastade benböj i trimester tre, eftersom kroppen har en del att bära på ändå och bäckenbotten utstätts för mycket tryck neråt då, men med egen kroppsvikt kan man exempelvis göra benböj som uppvärmningsövning eller del av cirkelträning fram till slutet av graviditeten, om det känns bra. Tyngdpunkten förflyttas ju framåt som gravid, så extra viktigt att tänka stolt hållning och lägga vikten lite mer på hälarna. Jag gjorde lite sporadiska benböj fram till vecka 35 ungefär.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!