Välkommen till din nya favoritblogg!

Tisdagstabatapass för en fredag

Ett mjukt eller hårt tabatapass, helt beroende på vilken tyngd du väljer på dina vikter. Du behöver en telefon med tabata-app som håller tiden, hantlar och/eller gummiband och kanske en viktskiva. Hemmaträning i tabataform är enkel at få till. Testa om du aldrig gjort det. Risken att du smiter undan är nästan lika med noll eftersom intervallerna är så korta, och vilan densamma.

  • Med hantlarna kör du benböj som blir till en axelpress, du håller alltså hantlarna på väg ner i ett benböj, reser upp och pressar upp hantlarna mot taket. Du kör bicepscurls och hantellyft åt sidan, samt ”liftaren”.
  • Med gummibandet kör du sittande rodd, men du kan kanske också ha det till benböjen och till bicepscurlsen, om du saknar hantlar.
  • Med viktplattan kan du öka vikten på jägarvilan, på höftlyften och på dipsen, genom att låta den vila på låren.

torsdagstabata

 

På mitt tredje varv började jag känna att kroppen riktigt jobbade. Jag kör alltid igång appen direkt efter att första tabatan är genomförd. Ingen pausvila mellan. Jägarvila i 20 sekunder kan verka löjligt, men jag hann känna av den, gravid som jag är i vecka 22. Byt ut den till en mer explosiv benövning om du vill ha mer puls i passet!

tabataomgångar

Kör hårt!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!