Välkommen till din nya favoritblogg!

Summering 2019 – april till aug

Jag summerar 2019, som sagt för min egen skull. Som ett led i att se att jag kommit långt, att jag gör en hel massa, massa grejer när min hjärna ibland anklagar mig för att inte göra tillräckligt. 2020 ska bli året då jag på riktigt godkänner mig själv och mina arbetsinsatser, något som är svårt när jag inte har någon chef som säger check – klart, bra jobbat!

April

April kom med en fantastiskt vacker femte årstid. Som jag älskade Åre i april! Det känns i efterhand som vi hade konstant sol som vi nyttjade hårt med solgropar, turande, ute-tid och MYS! Aprils höjdpunkt måste varit att tura Getryggen i shorts och t-shirt, och bottennappet skedde redan 4 april då jag drog av ledbandet i min tumme. Tummen fick opereras och jag fick fungera med gips. Noll sjukskrivning förutom operationsdagen – det var ju vänster. Jag lyckades också hålla löparläger för 18 tjejer nere på Happy Tammsvik, vilket var f a n t a s t i s k t, men samtidigt inte alls den typ av träningshelger jag helt vill göra. Du vet, sånt på hotell som alltid blir mer anonymt. Lilla E fyllde hela fem år och blev stor!

Maj

I maj knäpptes dessa bilder som föreställer min vandringshelg/fjällretreat jag döpt till Outdoor Boost och ja, det var lika härligt som det ser ut! Outdoor Boost vår 2020 är fullbokat men jag jobbar på nytt datum! Mors dag firades med överraskningspicnick på Nalleklippan, ytterligare en sådan där härlig grej med Åre-livet. Jag fortsatte försöka träna kondition trots att det gjorde rejält ont med gips, jag hade ju spring i benen och ett hjärta som ville mer!

Vi köpte en tomt i Björnänge som vi förhoppningsvis bor på 2021… inte så snabba puckar kring det här med hus!

Frustrationssprang backintervaller med tårar rinnandes, jag hade tidigt kunskap om det fruktansvärda som drabbat Terese Alvén – en tidigare väldigt nära vän som nu kämpade för sitt liv.

outdoor boost

Juni

Juni är underlig. Sorg och samtidigt fina stunder i löparskor och varma samtal. Lyckade träningshelgsarrangemang. Åre i gemensam lamslagande sorg efter dödsolycka på berget. Träningsvärlden i sorg efter Terese. Halva jag var en blöt liten fläck medan jag levererade ett löparläger när T gick bort. Gruppen helgen innan som jag ledde på mountainbike medan helikoptrarna cirklade i luften, sökandes efter Rikard Westling. Mycket död och mycket liv och en tacksamhet att få vara med och leva allt jag kan. Lilla T föddes och sedan blev det midsommar. Jag hade inte möjlighet att åka till Sthlm på begravning, men var där i hjärtat.

Två löparläger ”trail fjäll och yinyoga”. Som jag älskar mina deltagare! Vårens två är fullbokade. Jag jobbar nu med nya datum!

 

 

Juli

Semester. Tältnatt i Storulvån. Bad i Ottsjön. Renfjället med kidsen. Besök på Ingarö, dagar utanför Eskilstuna med smultronplock och jordgubbar. Den var fin, sommaren. I juli sprang jag säsongsrekord med långpass 24 kilometer till Blåhammaren. En fin tur i mulet och kallt. Men hjärtat slog hårt och varje löpsteg var starkt.

  storulvan till blahammaren

Augusti

I skiftet mellan juli och augusti åkte vi först söderut till Flyinge, sedan till småland och till sist på minisemester till Norges kust utanför Trondheim, det var fint. Jag blev golvad över hur jobbigt det var att springa i motvind i Skåne! Fiskade kräftor i insjön i Småland. Satte mig i världens största stol i Steinkjer. Provade pulsklockor!

nedjogg varfor
Här var jag svintrött och helt redo att skippa min nedjogg; tills jag gjorde mitt eget matteexperiment och hittade anledning att vilja ha de där extra minutrarna in på löpkontot! Matteexperimentet hittar du här:   Jogga ner efter löpning? – Varför?

Jag hade en kombinerad mountainbike/traillöpningshelg som var fantastiskt fin. jag är helt galet bortskämd med bästa grupperna! Strax efter kom tjejerna på styrkehelg som också fick genomför vandring och balansera på spång.

  

Sen var augusti slut och det blev september! Mer om avslutningen av året i nästa summeringsinlägg!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!