Välkommen till din nya favoritblogg!

Tack vintern 2019!

I helgen ställde vi undan pjäxor och skidor och det är dags att summera skidsäsongen. Jag har kort och dåligt närminne, så vi kör lite mer bilder och lite mer punktform tänker jag så ser vi hur det landar. Sannolikt glömmer jag fina stunder, blandar ihop och minns mest det soliga, det är ju då jag fotar som mest!

Skidsäsongen 2019 i siffror

Siffrorna är inte egentligen viktiga, men ändå är jag lite missnöjd med dem, att de är lite små. Det har blåst mycket den här säsongen och helt ärligt inte varit det bästa vädret. Efter att ha åkt skidor i snöblandat regn till minus 30, i fokus och workmode oftast, men även för kul och lekfullhet under alla åren med tävlingssäsonger (även om jag är SÅ pensionerad alpinåkare) får jag erkänna att jag är lite av en solskensåkare, i alla fall om jag bara ska ut och ta ett par åk, utan någon att åka med. Under åren i Tärnaby åkte jag varje dag, början på november till slutet på maj. Här i Åre har jag inte riktigt hittat mitt ”skidgäng”, jag har inte haft någon messengertråd med ständiga inviter till skidåkning sådär på vardagarna. Jag har kanske varit lite lat också?

Fallhöjd: 72 667 m (fortfarande en hel del barnanpassning, och toppen har varit stängd så mycket i år!)

Antal åk: 366 (vecka 11: 48 åk, vecka 52 – nyårsveckan med grisigt väder men besök i byn: 44 åk, vecka 6: 31 åk är topp tre!)

Antal liftar: 29

Antal skiddagar: 55

Säsongen startade vecka 49 och avslutades vecka 17 ( i alla fall i liftarna)

November och december är mörk i norr. Först kom snö, sen kom regn, storm och blåst under jul och nyår med hyfsat miserabelt väder, faktiskt. I januari kom mer snö och några dagar drog jag ut och njöt av att solen kämpade sig upp och faktiskt gav en massa ljus.

Jag skrev inlägget >> Vintervardag – nu börjar det och såg fram emot en säsong med massor av liknande dagar och januari levererade också sedan en av vinterns absolut bästa skiddagar, eller skidtimmar. Den sammanfattades med att jag gav er >> Högzon – Åres bästa. Fint väder och grymt åksällskap och då är jag nöjd!

Vi har åkt mycket med barnen och båda känns nu trygga att ha med i hela Åres skidsystem. Bräckeparken (den mindre) med hopp och rails blev andra delen av säsongens hängställe och att åka kvällsåkning då och då blev ett inslag av vardagsglitter.

VM i åre

VM kom och gick, jag skäms lite för att jag har en massa bilder från VM som jag inte har delat, men känner kanske att intresset för alpin tävlingsskidåkning inte är superhögt härinne? Under VM’s första dagar fick vi sol och kallt och hade i princip hela liftsystemet för oss själva. Den stora anstormningen av publik som arrangörerna hoppats på lyste med sin frånvaro åtminstone i backarna och det tog vi tillvara på med en hel del egen åkning. Jag tittade på flera av tävlingarna och höjdpunkter var att tacka av Lindsey Vonn med ett brons på medaljceremonin, fira Anna Swenn larssons slalomsilver och förstås se Michaela Shiffron leverera enormt bra skidåkning. Mest festligt var parallellåkningen, både show och lagtävlingen.

Carving clinics och privat skidlärarjobb

Något av det roligaste den här säsongen var att jag körde mina carving clinics! Totalt fem clinics genomförde jag, om jag inte minns fel och de kommer åter nästa vinter. Då kommer jag göra både tjejclinics som jag gjorde i vintras, och clinics för både tjejer och killar blandat. Jag var också privatskidlärare för både konferensgäster i byn och lite andra härliga som hittade till mig för att boka. Jättekul! Oavsett om man är nybörjare eller avancerad åkare finns mycket att hämta från en eller flera privatlektioner och jag älskar att se utvecklingen och skidglädjen som ökar. Vill du eller ni åka skidor med mig nästa säsong, bara hör av dig!

Sen kom sportloven och därefter vårvinterveckorna, de underbara. Ju längre in i säsongen desto mer sol och vi fick avsluta med nära tre veckor strålande sol. AMAZING! Mina föräldrar hälsade på på påsken och vi hade härligt solgropshäng, och så fick vi ju till säsongens bästa topptur som gav massor med mersmak:

>> En topptur dit mina tankar kommer vandra – allt du vill kan du göra!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!