Välkommen till din nya favoritblogg!

2019 – vad hände egentligen? (1)

Att summera året som gick är viktigare för mig än jag tror. Ett sätt att stanna upp, pausa och reflektera över allt som hanns med. En chans att faktiskt landa i framsteg och lärdomar, notera vad jag vill fortsätta med och vad som inte ska följa med framåt. Jag vet redan några dagliga rutiner som ska ändras, men mer om det i ett annat inlägg. Här, kanske mest för mig själv men också som en tillbakablick för dig kommer årsresumén för 2019.

Jag slås av att jag – som en slags återhämtning och att leta vägen fram efter min utbrändhet – inte skrev så mycket om hur jag mådde eller om det vardagligt lilla, utan ville ge dig mer konkreta inlägg. Jag saknar nu hur jag bloggade förut! Det att ”jag måste ha något riktigt bra/snyggt/inspirerande/kunskapsmättande inlägg att berätta med rätt bilder till” är en tröskel jag jobbar med. Jag slås också av att jag tycker att jag bloggade lite – som att jag inte riktigt vill förstå att jag också läste en utbildning på heltid som tog en massa tid i anspråk?!  

2019: Vad hände egentligen i januari, februari och mars?

Januari:

Året startade med bedrövligt nyårsväder och dubbla gästsällskap hemma hos oss i lägenheten. Vi hade bott vår första höst i Åre och var pepp på vintersäsongens intågande. Mela och J och deras tjejer var här en regnig vecka, dessförinnan A’s syster och barnens kusin. Vi lämnade ett regnigt Åre strax innan skolan startade för en tur söderut och när vi kom hem var vi helt slutkörda. Ett jullov med väl mycket (men himla mysig) intensitet konstaterade vi i efterhand. Sedan startade vardagen på riktigt, med fina kalldagar på Skutan och jag firade att ljuset var på väg att återvända med fötter varma av batterivärmda värmestrumpor. Öppnade anmälan till löparläger, gick in på vårterminen på utbildingen till online video producer. Fyllde 37! När januari tog slut drog jag till Falun och höll i fullbokat längdläger med Helena för andra året i rad!

Detta känns aktuellt:

Februari:

Februari startade alltså i Falun. Ett så fint, glatt, kunskapstörstigt och härligt gäng. Längdteknik och distans varvades och jag och Helena gav allt för att alla skulle få med sig så mycket som möjligt. Det är roligt med längdskidor! Jag höll i fyspass och stretch och tränade extra utförsteknik med de som behövde. Att göra längdläger med Helena är lätt och mysigt, en fin kompis! Sedan for jag hemåt och störst i februari var VM hemma i Åre med fullt pådrag. Eftersom alpina skidtävlingar inte är av superintresse hos dig som läser (och om det är så ser du det på tv) skrev jag inte mycket om VM på bloggen, men upplevde desto mer live. Att se Lindsey Vonn göra sina sista framträdanden här kommer sitta fast i mitt minne.

Jag startade upp min löpning efter en tids uppehåll, med känslomålet att kroppen skulle längta efter löpning. Detta påminner mig att lägga in några löppass nu i januari! Lite skidlektioner, datorjobb, redigering i adobe premiere pro som gick allt bättre fyllde dagarna. Jag minns februari som kort och spretigt – jag ville hinna mycket. Filmade, skapade och var mycket utomhus och till dig som läser här gav jag inlägg om det här med att börja träna och att komma igång igen. Kände mig ändå lugn och glad. Jag hade långt hår!

Läsvärda inlägg:

Mars:

Mars är tillsammans med februari sportlovstider och jag höll två carving clinics som var fullbokade. Känslan att instruera i skidbacken gav (och ger) mig så mycket glädje. Jag brinner verkligen för att ge ägarskap över rörelse, oavsett om det är i gymet, i löparskor eller med skidor på fötterna. Jag vill ge dig nycklarna till att bli kroppskompetent och att lita på att du fixar det (”det = rörelsen, aktiviteten – det du vill!). Utveckling är härligt! Jag tror jag sprang enligt schema, men minns inte så noga. Min mormor gick bort och vi åkte tåg söderut (och blev ruinerade pga svindyrt) för en fin men såklart tung begravning. Nere i söder passade vi på att hälsa på vårt gamla Stockholmsliv en snabb sväng och slogs av att det var vår där.

På bloggen körde jag less is more, med något färre inlägg men försökte ge dig välskrivet och faktatungt. Jag gillar verkligen att ge dig lite längre eller matigare inlägg som dock har nackdelen att de tar tid att skriva. Jag vill ge dig värdet de ger, men tröttnar också på dem ibland eftersom de kan kännas torftiga (känner du det också eller är det bara jag?) och så går det några veckor innan nästa kommer. På min utbildning inspirerades jag massivt av Anton Berg som föreläste om ljudbilder och storytelling.

Läs dessa igen (eller för första gången):

 

Jag fotade och levererade film till min outdoorpartner Bergans och peppade också inför mina kommande arrangerade träningshelger som allt mer bokades upp!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!